Minister Tomáš Drucker: Odkaz tragédie mladého Romana nezostane nepovšimnutý

NETKY.SK • 29 December 2023, 09:14 • 2 min
Minister Tomáš Drucker: Odkaz tragédie mladého Romana nezostane nepovšimnutý

V Parchovanoch v okrese Trebišov si 15-ročný Roman skokom zo strechy školy vzal život. K činu ho burcovali i jeho spolužiaci, mladý chlapec v škole dlhodobo čelil šikane.

slovakia

left justify in out

Včera sa mnister školstva, vedy, výskumu a športu Tomáš Drucker stretol s rodičmi zosnulého Romana, uviedol minister na svojom facebooku.

Vo veľmi osobnom rozhovore si minister vypočul, čo sa stalo. Odpovedal aj na veľmi konkrétne otázky oboch rodičov, čo môže ako minister školstva urobiť.

"Počas stretnutia sme diskutovali o tom, v akom stave je v súčasnosti problematika duševného zdravia mladých ľudí a zhodli sme sa, že je dôležité, aby odkaz tragédie mladého Romana nezostal nepovšimnutý," uviedol minister.

Rozprávali sme sa o dôležitosti prevencie, kľúčovej úlohe školských psychológov, vhodných spôsoboch odstraňovania šikany či edukácii pedagógov.

"Ako rodič si ani len nedokážem predstaviť, čo Romanova rodina prežíva, ale veľmi sa ma dotklo, že to, čo ich ženie vpred, nie je pocit hnevu či rezignácie, ale snaha pomôcť iným, aby sa takéto tragédie v budúcnosti neopakovali," dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Minister na stretnutí s rodičmi Romana. (Archív T. Drucker)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies