Minister obrany chce vládny post prenechať mladším

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:30 • 2 min
Minister obrany chce vládny post prenechať mladším

Minister obrany chce vládny post prenechať mladším

slovakia

left justify in out

img

Austrálsky minister obrany John Faulkner si po voľbách mieni ponechať iba mandát v Senáte, funkciu vo vláde chce prenechať mladším.
      Šéf rezortu obrany o tom informoval iba dva týždne po nečakanej zmene na čele austrálskeho kabinetu. Zároveň však dôrazne poprel špekulácie, že by jeho rozhodnutie odísť z vlády súviselo s nástupom Julie Gillardovej do funkcie premiérky.
      Minister obrany je tak po šéfovi rezortu financií Lindsay Tannerovi druhým ministrom, ktorý po zmene na čele vlády avizuje svoj odchod z nej.
      Faulkner sa mieni podľa vlastných slov osobne angažovať v podpore Gillardovej, aby po voľbách mohla pôsobiť s adekvátnou legitimitou.
      Gillardová sa stala 24. júna prvou austrálskou premiérkou po tom, čo jej predchodca Kevin Rudd odstúpil pred hlasovaním o lídrovi vládnej labouristickej strany. Po prevzatí moc avizovala voľby v krajine, ktorých termín predbežne nie je známy.
       Nespokojní labouristickí členovia vlády podporili výmenu Rudda za doterajšiu vicepremiérku v obave pred neúspechom v blížiacich sa voľbách. Špekulácie o tom, že Rudd bude odvolaný, získali na sile v uplynulých mesiacoch, keď vtedajší premiér po sérii politických neúspechov stratil na podpore verejnej mienky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies