Igor Matovič prezradil, ako vníma reformy a komu nedôveruje

NETKY.SK • 3 November 2021, 15:03 • 2 min
Igor Matovič prezradil, ako vníma reformy a komu nedôveruje

BRATISLAVA - Minister financií po rokovaní vlády vyhlásil, že reformný proces ide zatiaľ "ako v lete na saniach" a koalícia je v súčasnosti vo fáze "zaseknutia sa".

slovakia

left justify in out

Na utorkovej koaličnej rade vyzval svojich partnerov, aby sa správali zodpovedne a nesnažili sa naháňať percentá blokovaním reforiem. "Povedal som kolegom, že ak máme takto fungovať,  poďme radšej od toho. Navrhol som vyčistiť stôl a uvedomiť si, čo sme sľúbili ľuďom, čo sme napísali do Programového vyhlásenia vlády. Začať sa jednoducho správať ako dospelí ľudia, ktorí majú zodpovednosť za štát," uviedol Matovič.

 

img

 

Mrzí ho, že za súčasnou situáciou a spormi v koalícii je "odpozeraná" stratégia získavať politické body stavaním sa proti koaličnému partnerovi. "Považujem to za nezodpovedné, ubližuje to všetkým," zdôraznil.

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár podporil petície za zachovanie nemocníc

 

Na otázku, či Sme rodina zastavila na koaličnej rade reformu justície ministerky Márie Kolíkovej, odpovedal, že registroval výčitku, že sa ministerka nebola schopná stretnúť pri predkladaní reformy ani s bývalými kolegami zo strany Za ľudí. "Ak chce zodpovedný minister predkladať reformu bez toho, aby sa stretol s poslancami, nie je to príliš zodpovedné," povedal. Priznal, že Kolíková nemá dlhodobo jeho dôveru.

 

img

 

V prípade, že reforma neprejde, myslí si, že predkladateľ by sa mal zamyslieť nad svojimi schopnosťami, nad tým, ako dokázal návrh reformy odkomunikovať a presvedčiť o nej. "Tým myslím každého ministra, ktorý nepresadí reformu," zdôraznil.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ - Robert Fico: "Tento štát je v prdeli. Ale totálnej."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies