Poslanec Alojz Baránik bol uznaný za vinného senátom Slovenskej advokátskej komory!

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 19:01 • 2 min
Poslanec Alojz Baránik bol uznaný za vinného senátom Slovenskej advokátskej komory!

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu za stranu Sloboda a Solidarita ALojz Baránik bol uznaným za vinného ešte minulý rok, verejnosť sa to dozvedá až dnes.

slovakia

left justify in out

Disciplinárny senát Slovenskej advokátskej komory (SAK) uznal vlani poslanca parlamentu a advokáta Alojza Baránika (SaS) za vinného z porušenia povinnosti zachovávať vážnosť a dôstojnosť, ktorú vyžaduje postavenie advokáta. Upustil však od uloženia trestu. TASR to potvrdili z mediálneho odboru SAK. Upozornil na to webový portál denníka Plus jeden deň.

 

Túto povinnosť mal porušiť verejne prednesenými výrokmi na adresu sudkyne všeobecného súdu , v minulosti kandidátky na funkciu členky disciplinárneho súdu. "Výroky, v ktorých sudkyňu označoval za ‘príslušníčku justičnej mafie‘, za ‘ťažkú prieťahárku‘, ‘najväčšiu korupčníčku‘ na Krajskom súde v Bratislave a pod., a to bez akýchkoľvek vecných dôkazov, podľa názoru disciplinárneho senátu nepochybne prekročili rámec slušnosti a dôstojnosti, ktoré si vyžaduje postavenie advokáta," podotkla komora.


SAK spresnila, že prvostupňové rozhodnutie disciplinárneho senátu z 12. mája 2021 bolo potvrdené odvolacím disciplinárnym senátom zo dňa 21. októbra 2021.

 

Prečítajte si aj: Macron vyzval Francúzov, aby sa pripravili na zimu bez plynu a pouličného osvetlenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies