Na záchranu prírody stačí tak málo! Vedci tvrdia, že urobiť treba toto

NETKY.SK • 22 Február 2019, 11:06 • 2 min
Na záchranu prírody stačí tak málo! Vedci tvrdia, že urobiť treba toto

Naše predstavy o záchrane planéty pred ekologickou skazou boli zrejme zbytočne komplikované.

slovakia

left justify in out

Problematika klimatických zmien a celkovo zdevastovaného životného prostredia je pálčivou témou dneška. Vlády krajín v rámci celého sveta zavádzajú ekologické opatrenia, o zmeny sa snažia i mnohé spoločnosti, organizácie a jednotlivci. Všetci ale jednotne tvrdia, že obrat k obnove prírody nie je vôbec taký jednoduchý. A možno nemajú tak celkom pravdu.

 

img

 

Samozrejme, to, čo sme ničili celé desaťročia sa neobnoví v priebehu roka ani dvoch. Ale ako uviedol uznávaný vedec a ekológ doktor Thomas Crowther, riešenie nepríjemnej situácie máme na dosah ruky a ani o tom nevieme. Podľa posledných výpočtov realizovaných na základe satelitných záberov tvoria lesné porasty na Zemi v súčasnosti približne tri trilióny stromov. A sú to práve oni, čo nás môže zachrániť. Lesy totiž dokážu pohltiť veľké množstvá oxidu uhličitého, ktorý by inak unikal do atmosféry. Sú preto v boji proti klimatickým zmenám zrejme najúčinnejšou zbraňou vôbec. Všetko, čo musíme je zabezpečiť ich väčšie počty.

 

img

 

Odborníci vypočítali, že na to, aby sme dokázali „zneškodniť“ emisie vyprodukované za posledných desať rokov, potrebujeme vysadiť ešte 1,2 trilióna zelene. Toto číslo nie je nereálne, viaže sa na konkrétne výpočty expertov, ktorí zároveň uviedli, že na daný počet stromov máme dostatok miesta.

 

Treba povedať, že Čína a India s veľkým vysádzaním stromov už začala. Ak by si od nich vzali príklad i ostatné krajiny a jednotlivci, dokázali by sme našej planéte účinne pomôcť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies