Minister Kaliňák odmení víťazov národného kola súťaže 112 Awards

NETKY.SK • 27 August 2013, 10:57 • 2 min
Minister Kaliňák odmení víťazov národného kola súťaže 112 Awards

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák ocení v septembri víťazov národného kola súťaže 112 Awards.

slovakia

left justify in out

Tento rok sa víťazom v kategórii Výnimočný operátor tiesňovej linky stala operátorka zdravotnej služby v Žiline Božena Michaláková, ktorá pomohla 11-ročnému chlapcovi, keď pri hre v opustenej továrni spadol z druhého poschodia. V druhej kategórii Výnimočná aktivita v oblasti osvety a vzdelávania o čísle tiesňového volania 112 sa stal Obvodný úrad Košice za zorganizovanie výtvarnej súťaže Deň 112 očami detí. Agentúru SITA o tom informoval Petar Lazarov z komunikačného odboru ministerstva. Operátorka Michaláková poskytovala zranenému chlapcovi nepretržite psychologickú pomoc a motivovala ho k spolupráci. "Zarážajúce na tejto udalosti bolo, že kamaráti, ktorí sa s chlapcom v opustenej továrni hrali, spanikárili a z miesta nehody ušli," uviedol Lazarov s tým, že pre chlapca bol šťastím v nešťastí funkčný mobilný telefón, ktorý sa pri páde nerozbil a chlapec aj napriek veľkému utrpeniu zavolal na číslo 112 a v spolupráci s operátorkou bojoval o svoj život. 

Obvodný úrad Košice pri príležitosti Európskeho dňa 112 vo februári zorganizoval výtvarnú súťaž Deň 112 očami detí, do ktorej sa prihlásili žiaci zo 41 škôl s 392 prácami zo všetkých obvodov Košického kraja. Cenu v mene organizácie prevezme vedúci odboru civilnej ochrany a krízového plánovania Rudolf Forrai. Udeľovanie cien sa uskutoční v septembri na ministerstve vnútra. 

112 Awards je celoeurópska súťaž pre profesionálov aj verejnosť, ktorá má popularizovať linku tiesňového volania 112 v celej Európskej únii a podporovať jej správne používanie. V spolupráci s Európskou asociáciou linky tiesňového volania (EENA) vyhlásilo v tomto roku ministerstvo vnútra štvrtý ročník národného kola súťaže. Víťazi súťaže postupujú do európskeho kola, ktoré sa bude konať 2. apríla 2014 vo Varšave. Slovensko je aktívnym prispievateľom nominácií do tejto súťaže a môže sa pochváliť už dvoma prvenstvami na európskej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies