Minister Hudák požiadal vedenie a orgány SBA o súčinnosť pri audite

NETKY.SK • 20 Október 2015, 13:33 • 2 min
Minister Hudák požiadal vedenie a orgány SBA o súčinnosť pri audite

BRATISLAVA – Minister hospodárstva Vazil Hudák (nominant Smeru-SD) sa dnes stretol s vedením Slovak Business Agency (SBA), so zástupcami jej zakladateľov a predstaviteľmi dozornej a správnej rady agentúry. Informovala o tom jeho hovorkyňa Miriam Žiaková.

slovakia

left justify in out

V SBA sa v pondelok 19. októbra začal na základe zistených skutočností súvisiacich s organizovaním konferencie TechMatch a hospodárením spoločnosti audit. „Minister hospodárstva dnes na spoločnom stretnutí požiadal všetky orgány SBA a zástupcov zakladateľov o súčinnosť a spoločný postup v tomto procese,“ priblížila Žiaková.

 

Ako pripomenula, dozorná rada SBA po svojom zasadnutí v piatok 16. októbra požiadala ministerstvo o nezávislé preverenie použitia finančných prostriedkov. „Ministerstvo poskytlo na vykonanie kontroly svoje kapacity. O výsledkoch kontroly bude minister hospodárstva informovať na spoločnej tlačovej konferencii bezprostredne po tom, ako budú k dispozícii výsledky kontroly,“ uviedla Žiaková.

 

Naďalej podľa nej platí dočasné obmedzenie konania generálneho riaditeľa SBA Branislava Šafárika, ktoré schválila správna rada 14. októbra na základe Hudákovho pokynu. Šafárik je povinný, až na niektoré výnimky, zdržať sa uzatvárania zmlúv s finančným alebo iným majetkovým plnením v mene agentúry.

Konferencia pre startupy TechMatch, ktorá sa konala v Bratislave minulý týždeň, čelí kritike verejnosti, médií aj viacerých opozičných strán za príliš vysoké náklady na jej usporiadanie. Objavili sa aj informácie o nezrovnalostiach pri jej obstarávaní. Viacerí odborníci z IT oblasti sa ju rozhodli bojkotovať.

 

Riaditeľ SBA ešte pred začiatkom konferencie trval na tom, že vie obhájiť všetky položky rozpočtu. Medializovaná suma 1,4 milióna eur je podľa neho maximom a konečné náklady budú nižšie o 200.000 až 300.000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies