Minister dopravy odvolal riaditeľa Technickej obnovy a ochrany železníc Kunkelu

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 17:05 • 2 min
Minister dopravy odvolal riaditeľa Technickej obnovy a ochrany železníc Kunkelu

BRATISLAVA- Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) odvolal z funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa spoločnosti Technická obnova a ochrana železníc (TOOŽ) Petra Kunkelu. Informoval o tom dnes komunikačný odbor rezortu dopravy.

slovakia

left justify in out

Na základe viacerých podnetov smerujúcich k podozreniam o nehospodárnom vynakladaní prostriedkov a možných porušení zákona požiadal totiž minister dozornú radu TOOŽ o vykonanie kontroly v spoločnosti. Kontrolná skupina podľa rezortu zistila, že firma vo viacerých prípadoch nepostupovala v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, hoci je podľa zákona verejným obstarávateľom.

 

"Zároveň spoločnosť vyplatila v januári a februári odmenu generálnemu riaditeľovi za kladný hospodársky výsledok roku 2015 len na základe jeho vlastného príkazu," doplnil komunikačný odbor ministerstva.

 

Minister tak považuje za neprípustné, aby organizácia v pôsobnosti rezortu dopravy viacnásobne porušila zákon o verejnom obstarávaní. "Rovnako je pre mňa manažérsky neakceptovateľné, aby o pridelení vysokých finančných odmien pre riaditeľa spoločnosti rozhodol samotný riaditeľ," konštatoval Brecely. Miesto predsedu predstavenstva a zároveň generálneho riaditeľa TOOŽ sa podľa rezortu obsadí na základe výsledkov riadneho výberového konania.

 

Spoločnosť TOOŽ je akciovou spoločnosťou, ktorej 100-% akcionárom je štát zastúpený ministerstvom dopravy. Hlavnými činnosťami firmy sú stavby a obnovy železničných tratí, práce pri obnove železničných zvrškov a obnova železničných a cestných mostov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies