Miloš Zeman podporuje projekt menšinovej vlády

NETKY.SK • 22 Január 2018, 06:22 • 2 min
Miloš Zeman podporuje projekt menšinovej vlády

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman uprednostňuje projekt menšinovej vlády s podporu strán ČSSD, KSČM alebo SPD (Česká strana sociálnodemokratická; Komunistická strana Čiech a Moravy; Sloboda a priama demokracia).

slovakia

left justify in out

Pripustil, že český premiér Andrej Babiš by radšej vytvoril koalíciu s Občianskou demokratickou stranou (ODS). Znova zopakoval, že nechce vypisovať predčasné voľby, pretože je to podľa jeho slov "urážka voličov", aby sa vypisovali niekoľko mesiacov po riadnych voľbách. "Uprednostňujem menšinovú vládu s podporou sociálnej demokracie, komunistov alebo SPD. Pán premiér (Andrej Babiš) uprednostňuje variant 103, čo je koalícia s ODS," povedal Zeman.

 

Za najhorší okamih svojho pôsobenia v úrade prezidenta považuje pád ČSSD. "Túto stranu som viedol osem rokov a osobne sa ma to dotýkalo," vysvetlil. Naopak, najkrajšími boli pre neho stretnutia s občanmi a podnikateľské misie, keď sa podarili získať kontrakty pre české firmy.

 

Pokiaľ by sa znova stal prezidentom, Zeman tvrdí, že bude pokojnejší a menej sebavedomý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies