Miloš Zeman mal v nemocnici ďalšiu návštevu. Šľachetné gesto od kamaráta a kolegu

NETKY.SK • 22 Október 2021, 19:18 • 2 min
Miloš Zeman mal v nemocnici ďalšiu návštevu. Šľachetné gesto od kamaráta a kolegu

BRATISLAVA - Prezident ČR je v súčasnosti v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) a podľa lekárov nie je schopný plniť si pracovné povinnosti.

slovakia

left justify in out

Chorého Miloša Zemana navštívil vo štvrtok popoludní bývalý prezident Václav Klaus. Potvrdil to pre český server Blesk. V izbe bol necelú hodinu a svojho kamaráta sa snažil povzbudiť. "Je to gesto mojej lojálnosti voči niekomu, koho poznám polstoročie a kto mi príde v súčasnosti úplne osamelý. Nič viac, nič menej," povedal Klaus. 

 

img

 

Ako dodal, politiku tentoraz neriešili. "Rozprávali sme sa. Po atmosfére, ktorú vytvorili páni Vystrčil a Fischer, som vôbec neočakával, že prezident je schopný viesť so mnou konverzáciu dlhú 50 minút," vyjadril sa. Prezradil, že choroba hlavu krajiny oslabila a prispela k zmene priorít a tém, ktorými sa zaoberá. "Viac hovoril o svojom zdraví ako o politických protivníkoch," uviedol. 

 

Prečítajte si tiež: Vedúci Kancelárie prezidenta ČR by mohol prísť o majetok!

 

Zeman, našťastie, nevie úplne o všetkom, čo sa deje za múrmi nemocnice v súvislosti s jeho zdravotným stavom. "Je samozrejmé, že z nemocničného lôžka na jednotke intenzívnej starostlivosti nie je možné vidieť všetky súvislosti," povedal 80-ročný Klaus. Snahy českého Senátu, ktorý chce aktivovať ústavný článok 66 a zbaviť Zemana právomocí, označil za "čudné hry nedočkavcov zo Senátu".

 

 

Miloša Zemana hospitalizovali 10. októbra. Verejnosť ho mala možnosť vidieť až vo štvrtok 21. októbra, keď vedúci hradnej kancelárie Vratislav Mynář zverejnil video prezidenta v nemocnici.

 

K téme: Hrad zverejnil video Miloša Zemana v nemocnici!

 

Senát sa rozhodol spustiť proces aktivácie článku 66 po tom, ako z nemocnice obdržal list, v ktorom lekári konštatujú, že prezident nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti a dlhodobú prognózu jeho zdravotného stavu charakterizovali ako krajne neistú.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies