Militanti z Islamského štátu zabili v Líbyi dvoch tuniských novinárov

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 07:55 • 2 min
Militanti z Islamského štátu zabili v Líbyi dvoch tuniských novinárov

TRIPOLIS/TUNIS - Militanti z organizácie Islamský štát zabili v Líbyi dvoch tuniských novinárov, ktorých uniesli ešte vlani. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na líbyjské úrady.

slovakia

left justify in out

Tuniská vláda oznámila, že vyšle do Líbye delegáciu, ktorá sa bude prípadom zaoberať. Odmietla zatiaľ potvrdiť smrť novinárov, ktorých militanti uniesli pred ôsmimi mesiacmi.

 

Hovorca medzinárodne uznanej líbyjskej vlády informoval, že o zabití novinárov prehovoril jeden zo zadržaných militantov. Tunisanov podľa hovorcu pripravila o život rovnaká skupina, ktorá zabila na východe Líbye aj piatich novinárov miestnej televízie - štyroch Líbyjčanov a Egypťana. Ich telá s podrezanými hrdlami objavili v pondelok.

Smrť dvoch Tunisanov potvrdila aj samozvaná vláda v Tripolise.

 

V Líbyi už od vlani paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty, medzi ktorými fakticky prebieha ozbrojený konflikt. Legálne zvolená vláda i poslanecký zbor sa po vyhnaní z Tripolisu museli vlani v lete uchýliť do Tobruku. V Tripolise naopak pôsobí vláda, ktorú vymenoval predchádzajúci parlament kontrolovaný islamistami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies