Miliardár Prochorov možno povedie stranu, ktorá podporuje Medvedeva

NETKY.SK • 16 Máj 2011, 11:57 • 2 min
Miliardár Prochorov možno povedie stranu, ktorá podporuje Medvedeva

Miliardár Prochorov možno povedie stranu, ktorá podporuje Medvedeva

slovakia

left justify in out

img

Ruský miliardár Michail Prochorov možno povedie politickú stranu, ktorá vyzvala prezidenta Dmitrija Medvedeva, aby sa uchádzal o druhé funkčné obdobie. Informoval dnes o tom ruský denník Kosmoľskaja Pravda.
      Podľa magazínu Finans je Prochorov druhým najbohatším mužom Ruska s majetkom v hodnote 22,7 miliardy dolárov. Svojim kolegom v liste, ktorý získal ruský denník, uviedol, je pripravený viesť stranu Pravá vec.
      "Ak sa tí z nás, ktorí máme prostriedky a túžbu žiť v Rusku, nepokúsia niečo zmeniť, tak sa nič nezmení," uviedol Prochorov, ktorý takisto prezradil, že to, aby vstúpil do ruskej politiky, mu navrhla jeho sestra - jeden z jeho najbližších spolupracovníkov.
      Zdroj blízky Prochorovovej investičnej skupine ONEXIM potvrdil existenciu takéhoto listu, odmietol však prípad ďalej komentovať.
      Jeden z lídrov strany Leonid Gozman pre agentúru Reuters nevylúčil, že Prochorov povedie stranu, upozornil však, že existujú aj ďalšie možnosti. "Naším zámerom je odstrániť monopol Jednotného Ruska na moc," dodal.
      Ak by sa správy potvrdili, Prochorov bude najvplyvnejším ruským biznismenom, ktorý bude otvorene podporovať stranu vyzývajúcu Medvedeva, aby sa uchádzal aj o druhé funkčné obdobie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies