Milanovič: Možnosti Chorvátska pri registrácii utečencov sú obmedzené

NETKY.SK • 17 September 2015, 12:39 • 2 min
Milanovič: Možnosti Chorvátska pri registrácii utečencov sú obmedzené

ZÁHREB - Možnosti Chorvátska sú obmedzené a Záhreb zrejme nebude schopný zaregistrovať všetkých prichádzajúcich utečencov, oznámil dnes tamojší premiér Zoran Milanovič deň po tom, ako prichádzajúcim sýrskym utečencom prisľúbil nerušený priechod do iných krajín Európskej únie.

slovakia

left justify in out

"Budeme konštruktívni a budeme spolupracovať, ale naše možnosti sú... limitované. Naše kapacity majú hranice. Neviem, či budeme schopní zdokumentovať všetkých ľudí... To nemôžem zaručiť," zdôraznil Milanovič, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Vyjadril sa po schôdzke s rakúskym kancelárom Wernerom Faymannom v Záhrebe. Faymann má dnes ďalšiu schôdzku v Ľubľane so slovinským premiérom Mirom Cerarom.

 

"Dohodli sme sa na niektorých veciach," informoval Milanovič zasadnutie chorvátskej vlády. "Rakúsko je väčšia krajina, ale tiež má svoje limity toho, čo zvládne. Ak bude počet migrantov naďalej narastať, nie som si istý, či ich budeme môcť všetkých zaregistrovať."

 

Chorvátsko, ktoré je najnovším členom EÚ, nie je však členom schengenskej zóny, sa vyjadrilo, že nechce utečencom brániť v ceste. Na rozdiel od Slovinska, ktoré vylúčilo vytvorenie akéhosi "koridoru" pre utečencov cez svoje územie. Slovinsko uviedlo, že sa postará o tých utečencov, ktorým udelí azyl a ostatných pošle preč. Informovala o tom agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies