Miešanie energetických nápojov s alkoholom je rovnako nebezpečné ako užívanie kokaínu

NETKY.SK • 26 Október 2016, 10:55 • 2 min
Miešanie energetických nápojov s alkoholom je rovnako nebezpečné ako užívanie kokaínu

LONDÝN – Je to jedna z najobľúbenejších kombinácií alkoholického drinku s nealkoholickým nápojom. Alkohol s energetickým nápojom však nie je príliš bezpečná kombinácia.

slovakia

left justify in out

Podľa profesora Richarda van Rijna efekt, ktorý má miešanie energetického nápoja a vody na ľudský mozog je rovnaký ako šnupanie kokaínu.

 

Profesor van Rijn vykonal testy na myšiach rôzneho veku a zistil, že adolescenti vykazovali psychické a neurologické znaky podobné tým, ktorým dal kokaín.

 

 

via GIPHY

 

Podľa vedcov efekty energetických nápojov v kombinácii s alkoholom trvajú až do dospelosti. Podľa nich táto kombinácia zmení ľudskú spôsobilosť vysporiadať sa so substanciami ako alkohol a drogy.

 

Rovnako tak zistili, ak si človek vytvorí závislosť na kokaíne v dospelosti, bude potrebovať omnoho viac „bieleho prášku“ aby sa dostal „do ráže“, ak v mladosti mixoval alkohol s energetickými nápojmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies