Michalovce zdolali aj ďalší Spartak 3:2, hrdinom Žofčák

NETKY.SK • 26 September 2016, 10:20 • 2 min
Michalovce zdolali aj ďalší Spartak 3:2, hrdinom Žofčák

BRATISLAVA - Futbalisti Michaloviec si pripísali druhý ligový triumf 3:2 v rade. Po minulotýždňovom víťazstve v Trnave zdolali v sobotňajšom stretnutí 10. kola najvyššej slovenskej súťaže týmto výsledkom aj ďalší Spartak - tentoraz ten myjavský.

slovakia

left justify in out

Po spomenutých dvoch úspechoch nad slovenskými pohárovými zástupcami v sezóne 2016/2017 sa Zemplínčanom ľahšie dýcha: v tabuľke Fortuna ligy figurujú v súčasnosti na 7. mieste so 14 bodmi, rovnaký počet má aj piata v poradí Trnava a šiesty v klasifikácii ŠK Slovan Bratislava.

 

Hrdinom sobotňajšieho domáceho merania síl proti "kopaničiarom" sa stal Igor Žofčák. Tridsaťtriročný michalovský rodák (nar. 10. apríla 1983) hlavičkoval v nadstavenom čase druhého polčasu do siete myjavského brankára Matúša Hrušku a definitívne rozhodol o víťazstve MFK Zemplín. "Východniari" viedli v 22. min už 2:0, ale hostia sa nevzdali a dokázali vyrovnať dvojgólové manko. "Zápas nám skutočne vyšiel a je super, že sme dokázali výsledok strhnúť na svoju stranu. Zbytočne sme sa v druhom polčase stiahli dozadu a súper vyrovnal na 2:2. Myjavčania nás zatlačili, ale my sme to zvládli," citoval portál fortunaliga.sk slová kapitána Michaloviec Igora Žofčáka. Bývalý 14-násobný slovenský reprezentant napokon potiahol svoj tím k triumfu. "Strelil som asi tretí gól hlavou a tento rovnako ako aj predchádzajúci venujem synovi Denisovi," doplnil skúsený stredopoliar.

 

Pre michalovský tím je dôležité aj strelecké prebudenie Dávida Škutku. Dvadsaťosemročný útočník zaznamenal tretí presný zásah v tejto ligovej sezóne: presadil sa aj v spomenutom minulotýždňovom dueli v Trnave a proti Myjave v 15. min otvoril skóre. Pre sninského rodáka bol sobotňajší súboj interesantný aj tým, že v uplynulej sezóne si obliekol práve dres myjavského klubu. "Bol to skvelý zápas, určite najlepší v domácom prostredí. Potvrdili sme našu stúpajúcu formu, chcelo to len čas," poznamenal Škutka a dodal: "Potrebovali sme sa zohrať, teraz sme už iný tím ako na začiatku sezóny. Na ihrisku sa vidíme, strieľame góly a užívame si to."

 

V najbližšom 11. kole Fortuna ligy 2016/2017 sa futbalisti Michaloviec predstavia v sobotu 1. októbra o 17.00 h na bratislavských Pasienkoch proti domácemu úradujúcemu vicemajstrovi ŠK Slovan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies