Michal Ďuriš: Nepredpokladal som taký skorý návrat

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:50 • 2 min
Michal Ďuriš: Nepredpokladal som taký skorý návrat

PLZEŇ - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák má po víkende v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) o jednu starosť menej.

slovakia

left justify in out

Do súťažného kolotoča po zranení a trojtýždňovej absencii opäť naskočil útočník Viktorie Plzeň Michal Ďuriš, ktorý odohral 79 minút vo víťaznom stretnutí svojho tímu na pôde AC Sparta Praha (3:0). Dvadsaťsedemročný zakončovateľ si privodil indispozíciu 2. apríla v domácom dueli s Vysočinou Jihlava (2:0), keď po jednom zo súbojov nešťastne dopadol na ľavú nohu a zo štadióna ho previezli do nemocnice s podozrením na fraktúru. Následné vyšetrenia však vylúčili obavy zo zlomeniny. "Bol roztrhnutý len jeden väz," povedal Ďuriš v rozhovore pre denník Šport. "Chodil som plávať, rehabilitoval som. Niekedy som na štadióne strávil aj šesť hodín denne. Ku koncu to bolo už trochu na hlavu, ale ukázalo sa, že všetko má svoj význam. Priznám sa, že ani sám som nepredpokladal taký skorý návrat," vyhlásil Ďuriš, ktorý popísal svoje pocity z duelu na Letnej: "Fyzicky som sa cítil dobre, noha držala, žiadnu bolesť som nepociťoval. Pre zvýšenie bezpečnosti som mal členok otejpovaný, a istý čas si ho ešte takto budem chrániť. Z ihriska som sa pýtal dole sám, pretože som toho mal dosť. Aj deň po zápase som sa cítil výborne. Noha mi vôbec neopuchla, takže všetko je v poriadku."

Futbalistov Plzne aj s Matúšom Kozáčikom a Patrikom Hrošovským delí po víťazstve nad Spartou už len jeden bod od obhajoby majstrovského titulu v Synot lige. Do konca tejto sezóny zostáva odohrať štyri kolá, Plzeň má pred Spartou jedenásťbodový náskok a tešiť sa môže už po sobotňajšom domácom stretnutí s Baníkom Ostrava. "Taký jednoznačný triumf nečakal hádam nikto. Do zápasu sme nastupovali s tým, že na Letnej nechceme prehrať. Som rád, že sme v priamom súboji dokázali, že sme lepší ako Sparta," dodal Ďuriš pre denník Šport.

Slovenský kanonier je v tejto sezóne veľkou oporou Plzne, s 15 gólmi je spoločne s Davidom Lafatom zo Sparty najlepším strelcom Synot ligy. V najcennejšom drese zatiaľ nastúpil 23-krát a strelil tri góly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies