MHC Martin v súťažnom zápase v I. lige, pre karanténu, najskôr 9. novembra

NETKY.SK • 25 Október 2016, 15:35 • 2 min
MHC Martin v súťažnom zápase v I. lige, pre karanténu, najskôr 9. novembra

MARTIN - Karanténny stav v hokejovom Martine stále pretrváva, seniorské mužstvá MHC nenastúpia na plánované súťažné zápasy ani tento týždeň. Nič na ňom nezmenili ani utorkové konzultácie zástupcov klubu s hygienikmi. Optimistický scenár hovorí o piatku 11. novembri, B-tím by mohol nastúpiť už 9. novembra v Topoľčanoch.

slovakia

left justify in out

V Turci údajne šarapatí žltačka, potvrdené sú zatiaľ dva prípady. Ide o hráča A-mužstva, ktorý je hospitalizovaný a jeho stav sa zlepšuje. Súvislosť s nakazeným 7-ročným hokejistom prípravky sa nepodarilo vypátrať.


"Skôr ako v novembrovom zápase po reprezentačnej pauze s Košicami A-tím stopercentne nebude hrať. Zajtra máme ešte nejaké vakcinácie. Vyšetrenia dopadli dobre, situáciu máme pod kontrolou, ale vzhľadom na inkubačné doby ešte musíme počkať, aby sme si mohli povedať, že je riziko zažehnané. Preto nebudeme riskovať a najbližších desať dní nenastúpime," povedal pre agentúru SITA riaditeľ MHK Milan Murček, ktorý je optimista ohľadom ďalšieho vývoja: "V stredu 9. novembra by sme mali mať výsledky opakovaných vyšetrení. Ak by sme to nestihli, zápasy v piatok 11. novembra už stopercentne odohráme."


Podozrenie, že nákaza pochádza zo štadióna, sa nepotvrdila. Ani hygienik nevie určiť epicentrum. "Nákaza sa nešíri, nikde nie je napísané, že pochádza zo štadióna. Vyšetreniam sa podrobilo 41 ľudí a testy sú negatívne. Existuje vysoký predpoklad, že štadión nie je zdrojom," uviedol Murček, podľa ktorého dezinfekcia šatní a ostatných priestorov bola zo strany klubu nadštandardným opatrením.


V Tipsport lige Martinčania zatiaľ vynechali dve stretnutia - v piatok 21. októbra nenastúpili v 14. kole doma proti Žiline a v nedeľu 23. októbra sa nehralo v rámci 15. kola v Liptovskom Mikuláši.

 

Odkladať sa budú aj stretnutia 16. kola s Nitrou (pôvodne v piatok 28. októbra) a 17. kola v Nových Zámkoch (30. októbra). Po nich nasleduje v najvyššej súťaži prestávka vyplnená programom reprezentácie. Martinské "béčko" v piatok 21. októbra nepricestovalo do Trnavy na dohrávaný súboj 6. kola Budiš I. ligy, v stredu 26. októbra sa neuskutoční ani domáci duel s Michalovcami (dohrávka 7. kola). Na "odpis" sú zápasy v Detve (8. kolo, 28.10.) a doma so Skalicou (9. kolo, 2.11.). Hľadanie náhradných termínov je v štádiu formovania návrhov, ktoré klub predloží súperom.

 

"Dnes sme sedeli s trénermi juniorov a teraz to čaká realizačný tím áčka. Navrhneme nejaké termíny. Ideme na to podľa hierarchie, prednosť majú A-tím a juniori, s ktorými chceme postúpiť do extraligy. Potom budeme riešiť I. ligu, kde budeme dohrávať asi až päť zápasov. Tipsport ligy sa týkajú štyri a juniorov dva," uzavrel výpočet Murček.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies