MFK Ružomberok chce zvíťaziť v jesennej derniére proti Senici

NETKY.SK • 9 December 2016, 13:32 • 2 min
MFK Ružomberok chce zvíťaziť v jesennej derniére proti Senici

BRATISLAVA - Futbalisti Ružomberka zvíťazili naposledy v najvyššej slovenskej súťaži 29. októbra v Trnave 1:0 gólom stopéra Jána Masla v 76. min, a to v rámci 14. kola. V prípade klubu spod Čebraťa potom v novembri nasledovala domáca bezgólová remíza s Myjavou, prehra na bratislavských Pasienkoch so Slovanom (1:2) a nerozhodný výsledok v domácom prostredí s majstrovským Trenčínom (3:3).

slovakia

left justify in out

Duel minulotýždňového 18. kola Fortuna ligy sa 4. decembra v Michalovciach neuskutočnil pre nespôsobilý terén (dohrávať sa bude takmer naisto až na jar budúceho roka, pozn.), hráči MFK Ružomberok tak absolvujú jesennú derniéru v sobotu 10. decembra od 17.00 h doma proti FK Senica.


"Ruža", ktorej patrí v konkurencii tucta tímov 6. miesto v tabuľke s 23 bodmi, je v dueli proti "Záhorákom" jednoznačným favoritom. Senický tím figuruje momentálne na 11. priečke klasifikácie najvyššej súťaže so 14 bodmi, už trinásť zápasov čaká na plný bodový zápis (naposledy sa tešil z ligového víťazstva pred takmer štyrmi mesiacmi - 13. augusta v Zlatých Moravciach /1:0/, pozn.).

 

Za spomenuté obdobie získal klub zo Záhoria iba päť bodov za remízy (bilancia: 0-5-8, skóre 6:19) a má iba jednobodový náskok pred posledným mužstvom tabuľky - nováčikom z Prešova. Nelichotivú situáciu v senickom klube navyše znásobuje skutočnosť, že hráčom meškajú výplaty. Prvý vzájomný súboj týchto dvoch klubov 10. septembra sa v rámci 8. kola Fortuna ligy skončil v Senici nerozhodne 1:1.


"Toto sú len štatistické fakty. My sa musíme zamerať na svoj výkon a nastaviť sa tak, aby bol posledný jesenný zápas pre nás víťazný a získali sme tri body," citoval oficiálny web ružomberského klubu slová trénera MFK Norberta Hrnčára, ktorý sa ešte vrátil aj k neodohranému stretnutiu v Michalovciach: "Musíme to akceptovať. Niektoré veci sa dajú ovplyvniť, niektoré nie. Samozrejme, že na tom teréne sa nedalo hrať, nájdeme náhradný termín. V tomto momente je však dôležitejšie to, aby sme sa sústredili na sobotu a na posledný majstrovský zápas proti Senici." Koučovi Ružomberka Hrnčárovi budú v sobotu chýbať na trávniku Marek Sapara a Tomáš Gerát.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies