MFF Benátky sa začal Clooneyho sondou do zvádzania v politike

NETKY.SK • 1 September 2011, 15:21 • 2 min
MFF Benátky sa začal Clooneyho sondou do zvádzania v politike

MFF Benátky sa začal Clooneyho sondou do zvádzania v politike

slovakia

left justify in out

img

Za veľkú výzvu označil americký režisér Darren Aronofsky úlohu predsedu poroty 68. ročníka Medzinárodného filmového festivalu (MFF), ktorý sa dnes začal v talianskych Benátkach.
      "Je takmer nemožné hodnotiť filmy," povedal 42-ročný režisér pred otvorením festivalu. Podľa jeho slov je to trochu tak, akoby chcel človek porovnávať hrušky s jablkami. Určite nebude jednoduché vybrať víťaza, ktorého 10. septembra ocenia, dodal predseda poroty.
      Aronofsky ďalej vysvetlil, že víťazný film musí spĺňať jedno očakávanie - musí na neho emocionálne a intelektuálne zapôsobiť. Zdôraznil, že na nadchádzajúce dni sa teší a vidieť filmy skvelých režisérov bude pocta a "veľmi vzrušujúce".
      Filmový festival sa začal politickou drámou Georgea Clooneyho Marcové ídy (The Ides of March). Hollywoodsky herec sa podieľal na výrobe snímky nielen herecky, ale aj scenáristicky a režisérsky, pričom je aj jedným z producentov filmu.
      Snímka je adaptáciou divadelnej hry Beau Willimona Farragut North z roku 2008. Filmoví diváci sa môžu tešiť na herecké výkony Ryana Goslinga, Paula Giamattiho, Philipa Seymoura Hoffmana či Marisy Tomei. Film sa do amerických kín dostane v októbri.
      Clooneyho film je sondou toho, akú úlohu zohráva zvádzanie v politike. Hollywoodsky lámač sŕdc však vylúčil, že by osobne mal ambície vstúpiť do politiky a bojovať vo voľbách o nejaký post.
      "Mám skvelú prácu," povedal Clooney o hereckej a režisérskej profesii s tým, že stretol veľa príťažlivých ľudí. Intrigy, zradená lojalita a nevhodné sexuálne správanie sú hlavnými ingredienciami jeho filmu.
      Kanadský herec Ryan Gosling v úlohe Stephena Meyersa hrá mladého idealistického tlačového tajomníka nádejného prezidentského kandidáta demokratov, guvernéra Mikea Morrisa. Guvernéra si zahral samotný Clooney.
      "Zvádzanie zohráva veľkú úlohu v príbehu," povedal 50-ročný herec o filme Marcové ídy. Na otázku, či vstúpi do politického zápasu, odvetil, že nemá "žiadny záujem".
      Na MFF Benátky - najstaršom filmovom festivale na svete - bude súťažiť 23 filmov. O Zlatého leva budú bojovať napríklad filmy Masaker (Carnage) od režiséra Roman Polanského a Nebezpečná metóda (A Dangerous Method) od Davida Cronenberga.
      Mimo súťaž predvedú svoje nové filmy Steven Soderbergh a popová hviezda Madonna. Samotný predseda poroty Darren Aronofsky získal Zlatého leva pred niekoľkými rokmi za drámu z boxerského prostredia The Wrestler.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies