Pokiaľ sa schváli dohoda o brexite, Mayová na poste premiérky končí

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 19:18 • 2 min
Pokiaľ sa schváli dohoda o brexite, Mayová na poste premiérky končí

LONDÝN - Pokiaľ sa poslancom britského parlamentu podarí schváliť návrh o dohode odchodu Veľkej Británie z EÚ, premiérka Theresa Mayová rezignuje na svoju funkciu. Počas dnešného dňa o tom informovala spravodajská televízia Sky News.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mayová už podľa svojich slov nebude stáť na čele britskej vlády v druhej fáze rokovaní s EÚ o novom usporiadaní vzťahov s Bruselom.

 

img

 

"Viem, že tu pred druhou fázou rokovaní o brexite existuje dopyt po novom prístupe — novom vedení —, a ja tomu nechcem stáť v ceste. Som pripravená skončiť vo funkcii skôr, ako som plánovala, aby som urobila to, čo prospeje tejto krajine a našej (Konzervatívnej) strane," povedala počas dnešného prejavu Mayová pred Výborom 1922 zloženom z konzervatívnych poslancov Dolnej snemovne, ktorí nie sú členmi vlády.

 

"Žiadam všetkých v tejto miestnosti, aby túto dohodu podporili, nech môžeme uskutočniť svoju historickú povinnosť — splniť rozhodnutie britského ľudu a opustiť Európsku úniu hladko a usporiadane," konštatovala.

 

img

 

Britský parlament začiatkom týždňa tesnou väčšinou, teda 27 hlasov schválili návrh, podľa ktorého budú počas dnešného večera od 20 hodiny hlasovať o alternatívach k dohode o vystúpení Spojeného kráľovstva z EÚ. Po viac ako sto rokoch tak nastala v Británii situácia, keď parlamentnú agendu zobrali do rúk poslanci.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies