Mesto Malacky hľadá dobrovoľníkov, ktorí pomôžu pri opravách kaštieľa

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 11:22 • 2 min
Mesto Malacky hľadá dobrovoľníkov, ktorí pomôžu pri opravách kaštieľa

BRATISLAVA – Mesto Malacky hľadá dobrovoľníkov, ktorí počas leta pomôžu pri rekonštrukcii Malackého kaštieľa. Jeho priestory by po obnove mali slúžiť ako výstavné či múzejné. Pracovať sa bude pod odborným dohľadom. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese kastiel@malacky.sk, informácie o letnej dobrovoľníckej práci nájdu ľudia na internetovej stránke mesta www.malacky.sk.

slovakia

left justify in out

Mesto Malacky pokračuje v rekonštrukcii kaštieľa Pálffyovcov postupne. Podarilo sa už obnoviť niekoľko jeho miestností, podbránie, schodisko, sochu, studňu aj fontánu. V roku 2013 vyčlenila samospráva vo svojom rozpočte na opravy kaštieľa sumu 150-tisíc eur. Nasledovať by mala rekonštrukcia strechy a komínov či ďalších miestností v kaštieli. Pálffyovský rodový kaštieľ bol počas svojej existencie sídlom urodzeného rodu, františkánskym internátom, vojenským skladom, nemocnicou i príbytkom pre bezdomovcov. Budova desaťročia chátrala. Od septembra 2007 patrí kaštieľ mestu a to ho postupne rekonštruuje. Nákladné opravy Malacky financovali z eurofondov, mestského rozpočtu, zo zdrojov sponzorov a aj vďaka zbierke občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies