Mesto Calais chce od vlád Francúzska a Británie odškodné 50 miliónov

NETKY.SK • 20 August 2015, 07:35 • 2 min
Mesto Calais chce od vlád Francúzska a Británie odškodné 50 miliónov

CALAIS - Francúzske prístavné mesto Calais, ktoré v uplynulých týždňoch čelilo mimoriadnemu náporu utečencov, žiada od francúzskej a britskej vlády odškodné vo výške 50 miliónov eur za hospodárske škody, ktoré sa spájajú s inváziou migrantov. Pre televíziu BFM to uviedla dnes starostka Natacha Bouchartová.

slovakia

left justify in out

V Calais sa už roky zhromažďujú migranti, ktorí sa pokúšajú dostať ilegálne z Francúzska do Veľkej Británie. Momentálne ich tam však kempujú rádovo tisícky. Mesto sa cíti pri riešení tohto problému osamotené. Spomínané finančné prostriedky by podľa starostky chcelo investovať do infraštruktúry a využiť na odškodnenie majiteľov obchodných prevádzok a gastronomických zariadení v Calais.

 

Už vo štvrtok zavítajú do Calais ministri vnútra Francúzska a Veľkej Británie, aby tam podpísali bilaterálnu dohodu o zintenzívnení vzájomnej spolupráce, týkajúcej sa prítomnosti migrantov v Calais. Dokument sa podľa informácií oficiálnych zdrojov z Paríža týka boja proti ilegálnemu prisťahovalectvu, bezpečnostných aspektov a humanitárnej pomoci.

 

Obaja ministri by mali počas návštevy v Calais absolvovať aj prehliadku obnovených a posilnených bezpečnostných zariadení pred vstupom do Eurotunela pod Lamanšským prieplavom, ktoré majú odradiť potenciálnych nelegálnych prisťahovalcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies