Messi sa priznal, že takmer odišiel z Barcelony

NETKY.SK • 9 Október 2019, 13:38 • 2 min
Messi sa priznal, že takmer odišiel z Barcelony

BRATISLAVA - Argentínsky futbalista Lionel Messi bol v sezóne 2013/2014 blízko k odchodu zo španielskeho klubu FC Barcelona. Dôvodom boli problémy s daňovými orgánmi, ktoré neskôr vyústili až do súdneho procesu a uloženia podmienečného trestu za daňové úniky vo výške 4,1 milióna eur.

slovakia

left justify in out

"Boli časy, keď som bol pre mnohé okolnosti veľmi unavený. Niekoľkokrát, hlavne v rokoch 2013 a 2014, som mal problémy so španielskym ministerstvom financií," vyhlásil Messi v rozhovore pre katalánsku rozhlasovú stanicu RAC1, citoval ho aj web denníka AS.

 

img


Tridsaťdvaročný rodák z Rosaria priznal, že spomenuté obdobie ho veľmi ťažilo. Trápenie sa prenieslo aj na jeho najbližších. "Najlepšie na tom však bolo, že naše deti boli ešte malé a nemali potuchy, že sa deje niečo zlé. Mal som vtedy v úmysle odísť, nie preto, že som chcel opustiť Barcu, ale preto, čo sa dialo," doplnil Messi, ktorého v júli 2016 podmienečne odsúdili na 21 mesiacov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👨‍👩‍👦‍👦✈️

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi),

 

Messi Barcelonu však neopustil. Rozhodol sa veľmi správne, pretože o rok na to sa "blaugranas" tešili v Berlíne zo zisku ušatej trofeje. Spoločne s Ronaldom sú títo dvaja futbalisti považovaných za najlepších na svete. Potvrdilo sa to aj na galavečeri Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), odkiaľ si Argentínčan odniesol ocenenie pre najlepšieho futbalistu za rok 2019. 

 

Ktovie, ako by Messi dopadol, keby v sezóne 2013/2014 z Nou Campu naozaj odišiel? 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies