Tajomstvá Biblie: Toto sú tri tipy podľa Biblie, ako prežiť naozaj zmysluplný deň

NETKY.SK • 1 November 2022, 12:00 • 2 min
Tajomstvá Biblie: Toto sú tri tipy podľa Biblie, ako prežiť naozaj zmysluplný deň

Niekedy je pre človeka nanajvýš ťažké zostať v dobrom naladení počas celého dňa, až sa to zdá byť nemožné. Toľko povinností, toľko dotieravých myšlienok, toľko slov, ktoré by bolo nutné povedať, ale odvahy akosi niet, toľko problémov, ktoré už mali byť vyriešené, a predsa nie sú.

slovakia

left justify in out

Všetci vravia, a majú pravdu, že čas, ktorý mávame od prebudenia, až kým v spánku večer opäť nepritisneme viečka k sebe, je jedinečný a plytvať s ním je nielen nemúdre, ale aj nesprávne. Áno, to si uvedomujeme, a aj tak len čo sa prikmotrí večer a tma začne byť viditeľnejšia než svetlo, občas si povzdychneme, lebo vieme. Vieme, že nám zasa raz niečo prekĺzlo pomedzi prsty a už sa nedá nič robiť.

 

S Bohom

 

Keď chceme vstávať silnejší, keď do prác a iných miest chceme ísť odvážnejšie a odolnejšie voči citovým búrkam, potom by sme každý deň mali začínať s modlitbou na perách. Nie je podstatné, ako dlho sa Stvoriteľovi budeme prihovárať, či päť a či dvadsať minút, On predovšetkým hľadí na naše srdce. Či sme s Ním hovorili úprimne, či sme sa sústredili, či sme boli ochotní odkrojiť pre Neho kúsok času.

Napriek tomu, ako veľmi sa ponáhľame, napriek tomu, ako by sme radi nepríjemné udalosti v práci mali čím skôr za sebou, pamätajme, že modlenie sa v ranných hodinách prospeje, a nikdy nezaťaží. Vždy poslúži len na najlepší účel.

 

img

 

Dávať

 

V rámci dňa by sme sa mali správať tak, aby sme si nielen brali pre seba, ale aby sme boli žičliví aj voči druhým. Občas stačí len sa niekoho povypytovať, ako sa má a či v noci dobre spí, občas jednoducho len zdvihnúť telefón a vypočuť si kohosi na druhej strane. Občas len stačí nevyhovárať sa na únavu a radšej aspoň päť minút skutočne intenzívne venovať najbližším, lebo veď nám nie sú blízki nadarmo. Sú v našich srdciach, v životoch, zaslúžia si pozornosť i láskavosť.

 

Neodkladať

 

Keď chceme, aby dni za čosi stáli, potom neodkladajme, na čom záleží. Keď je nutné niekomu odpustiť, nech sa tak stane dnes, a nie až zajtra. Keď je nutné pohnúť sa vpred a zanechať čosi za sebou, potom treba vykročiť, zaťať zuby a nehľadieť dozadu, nepodliehať panike či túžbe radšej sa niekam skryť. Keď je nutné dať si do poriadku záležitosti s Bohom, potom nech sa tak učiní hneď a zaraz, lebo nie je nič podstatnejšie, ako na zemi si vysporiadať veci s nebom.

Keď je nutné ospravedlniť sa, potom nech slová nečakajú, nech sa ponáhľajú von za tými, ktorým patria, a to bez meškania. Keď je nutné prestať sa tváriť, že sa nič nedeje a priznať si pravdu, potom nech klamstvá odstúpia, lebo aj tak sú zbytočné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies