Statik odporúča zdemolovať podkrovie výbuchom zasiahnutej bytovky v Bielom Kostole

NETKY.SK • 15 Máj 2023, 15:00 • 2 min
Statik odporúča zdemolovať podkrovie výbuchom zasiahnutej bytovky v Bielom Kostole

BIELY KOSTOL - Dvojica statikov, ktorá v pondelok posúdila stav domu v Bielom Kostole pri Trnave, ktorý poškodil sobotňajší (13. 5.) výbuch plynu, odporučila na demoláciu iba podkrovie, kde detonácia nastala. Zostávajúcich päť bytov by sa malo dať obnoviť.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom starostka Iveta Paulová. "Je to pri tom všetko potešujúca správa," konštatovala. Pre štyri rodiny z bytovky ponúkla trnavská automobilka možnosť ubytovania v tejto lokalite, kde bolo pri vzniku automobilky postavených viacero bytových domov pre potreby zamestnancov. Jedna rodina sa ubytovala v súkromí. Rozsah škôd by mali prísť zástupcovia poisťovne zistiť v utorok (16. 5.). Súbežne prebieha policajné vyšetrovanie prípadu. Po skončení potrebných úkonov bude podľa Paulovej možné začať s odpratávaním sutín.

 

Spoločnosť Kosit, zabezpečujúca v Bielom Kostole odvoz odpadu, ponúkla veľkorozmerný kontajner ako pomoc postihnutej obci. Demoláciu by mali uhrádzať sami vlastníci. Obecný úrad v pondelok zriadil aj transparentný účet v prospech piatich poškodených rodín, výťažok z neho bude medzi ne rozdelený. Obec sa podľa starostky okrem iného chce obrátiť aj na Centrálny krízový fond Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je vytvorený pre pomoc pri živelných pohromách a katastrofách. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies