Messi nenastúpil v odvete, necítil sa dobre

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 11:56 • 2 min
Messi nenastúpil v odvete, necítil sa dobre

BARCELONA - Tréner futbalistov FC Barcelona Tito Vilanova musel vysvetľovať svoje rozhodnutie nasadiť svoju najväčšiu hviezdu Lionela Messiho vo víkendovom stretnutí najvyššej španielskej súťaže proti Athleticu Bilbao (2:2) v kontexte nečakane hladkého vypadnutia v semifinále Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Argentínčan vynechal stredajší odvetný zápas proti Bayernu Mníchov (0:3.) Katalánci prehrali v súčte oboch meraní síl 0:7, čo je ich najhorší výsledok v LM v histórii.

Vilanova uznal, že Messiho absencia hrala svoju úlohu pri ukončení pôsobenia "blaugranas" na európskej scéne, ale poprel, že sa podstatne zvýšila závislosť tímu od Juhoameričana. "Messi hral proti Bilbau preto, lebo sa cítil lepšie. Jeho prítomnosť na ihrisku mala vplyv na zvyšok tímu, ale na konci stretnutia mal zvláštne pocity. Trénoval v utorok aj stredu, ale nebol v pohode. Je to explozívny hráč a hrozilo roztrhnutie zadného stehenného svalu. Za takýchto okolností nemohol pomôcť spoluhráčom. Po všetky tie roky, čo sme hrali bez neho, sme víťazili malými rozdielmi. V tejto sezóne to bolo však aj 5:0 a 3:0. Keď máte k dispozícii hráča ako on, je normálne, že si všimnete jeho absenciu. Keby hral Bayern bez Ribéryho či Robbena, tiež by to bolo vidno a nedostali by sa tak ďaleko," povedal Vilanova. 

Štyridsaťštyriročný kouč Barcelony odmietol tvrdenie, že je potrebné prebudovať káder. Bayern bol podľa neho fyzicky lepším mužstvom a tento fakt hral dôležitú rolu v oboch semifinálových dueloch. "Všetky tímy posilňujú v každej sezóne. My nepotrebujeme veľa zmien, skôr návrat našich zranených hráčov. Bayern pricestoval v najsilnejšom zložení, nám chýbali niektorí členovia základnej zostavy. Napriek skvelému kádru, ktorým disponujeme, nemôžeme vždy vyhrať všetko," dodal Vilanova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies