Keď sa kresťania spojili, rozospieval sa celý Bratislavský hrad

NETKY.SK • 8 September 2020, 07:01 • 2 min
Keď sa kresťania spojili, rozospieval sa celý Bratislavský hrad

Už dávno sa vie, že v jednote je sila. Poraziť zlo sa dá lepšie tam, kde sa viacerí proti nemu zhodnú a zasadia úder.

slovakia

left justify in out

A že sa dá bojovať aj inak, než len rukou zhotovenou zbraňou a že je niečo, čoho moc sa nevyrovná ani bájnemu desaťhlavému drakovi, to je tiež jasná vec.

 

Modlitba
Bojovým prostriedkom, o ktorom píšem, je modlitba. Či tomu niekto verí alebo nie, stačí sa úprimne modliť a môže sa udiať zázrak. Veď kto iný má schopnosť za šesť dní vybudovať svet, ak nie Boh?

 

img

 

A ak dokázal toto, nie je nič, čo by mu bolo nemožné. Aj preto sa kresťanská komunita v celej krajine spája, aby rozozvučala nielen Bratislavský hrad, ale aj celé Slovensko.


Už piaty rok
Informácia obletela nielen facebook,ale šírila sa aj v rámci cirkvi. Hnutie Crescendo Slovensko dalo výzvu, vybral sa deň a rozdali sa inštrukcie. Akcia sa udiala už predchádzajúce štyri roky a ani ten, ktorý sa v kalendári píše práve teraz, nebol výnimkou.

 


Začalo sa to v nedeľu 6. septembra, a len čo odbila večerná osemnásta hodina, veriaci sa dali do spevu.


Náš Pán, on je
Za akúsi jednotnú hymnu bola daná pieseň Náš Pán, on je kráľov kráľ. Ňou sa to však neskončilo. Čítalo sa aj z Biblie a nahlas sa vyslovovalo požehnanie.


Na úplný záver sa predniesla modlitba, nech Boh ochraňuje Slovensko, nech dá prosperitu a zdravie, nech vládne láska, a nie nenávisť a nech...

 

Mohlo by vás zaujímať: Čo by ti Boh nikdy na messenger nenapísal?


Na kopci
Jednotiaci deň prežíval každý kresťan, takpovediac, po svojom. Istá trojica sa vyšplhala na najvyšší mestský vrch a tam z výšky prednášala modlitbu.

 

Podľa slov účastníkov to bol čas viac ako krásny, a hoci pospolu boli len traja, z intenzity zážitku to neubralo ani bodku.


Ani bicykel ju nezadržal
Ďalšia žena o akcii síce nič netušila, ale dostala na ňu upozornenie vo forme esemesky od spoluveriacejj. Keď jej textová správa zapípala na mobile, chystala sa vysadnúť na bicykel a vydať sa krížom-krážom.

 

img

 

Výlet však odložila s ochotou, lebo vedela, že toto je čosi dôležitejšie, čo neznesie odklad. Pustila sa teda v samote aj do spevu, aj do prosby za Slovensko a zaplavila ju radosť mohutná ako rieka.


Spojenie cez telefón
Tí, čo sú pre rozdielne miesto pobytu vzdialení, sa stali blízki a spojili sa tak, ako sa v tejto dobe dá a ako to aj technické vybavenie dovolilo.


Dievčina sa spojila s priateľkou z cirkvi, presne o 17.59 jej zavolala a jej otec spustil hru na hudobnom nástroji, aby sa pieseň rozozvučala. Aj bez krvného puta sa dá hovoriť o rodine a v nedeľu to platilo ak nie dvojnásobne, tak rovno stonásobne.

 

Navyše nebol rozdiel ani v prístupe k denominácii, dôraz sa kládol len na Boha, ktorý je jeden a nemení sa.

 

Súvisiaci článok: Zopár zásad inšpirovaných Bibliou o tom, ako správne randiť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies