Merkelovej vyzývateľ sľubuje rýchlu zmenu politiky

NETKY.SK • 29 August 2013, 13:50 • 2 min
Merkelovej vyzývateľ sľubuje rýchlu zmenu politiky

BERLÍN - Prieskumy naznačujú, že Peera Steinbrücka čaká sizyfovská úloha, ak by vo voľbách 22. septembra chcel poraziť populárnu konzervatívnu političku.

slovakia

left justify in out

Volebný líder nemeckých sociálnych demokratov (SPD), vyzývateľ kancelárky Angely Merkelovej v septembrových parlamentných voľbách, Peer Steinbrück dnes predstavil svoje priority pre prvých 100 dní vo funkcii, ak by sa stal kancelárom.

Povedal, že by zaviedol minimálnu mzdu vo výške 8,5 eura na hodinu a zvýšil dane pre najlepšie zarábajúcich zo 42 na 49 percent. Informovala o tom agentúra Associated Press.

Prieskumy naznačujú, že Steinbrücka čaká sizyfovská úloha, ak by vo voľbách 22. septembra chcel poraziť populárnu konzervatívnu političku. Trvá však na tom, že nič nie je vopred rozhodnuté a mnohí voliči sú stále nerozhodní, koho budú voliť.

Jeho priority sú zväčša vnútroštátne, Steinbrück však chce tiež presadzovať vznik európskej bankovej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies