Merkelová zrušila schôdzku s talianskym premiérom Montim

NETKY.SK • 17 Február 2012, 10:33 • 2 min
Merkelová zrušila schôdzku s talianskym premiérom Montim

Merkelová zrušila schôdzku s talianskym premiérom Montim

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová zrušila na dnes plánovanú schôdzku s talianskym premiérom Mariom Montim v Ríme, ktorej ťažiskom mali byť ekonomické otázky vrátane situácie v Grécku. Oznámila to agentúra AP, s odvolaním sa na zdroje z nemeckej vlády. 
      Stalo sa tak uprostred eskalujúceho škandálu okolo nemeckého spolkového prezidenta Christiana Wulffa a množiacich sa úvahách o jeho možnom odstúpení. 
      Wulff čelí obvineniam z neoprávneného využívania funkcie a výhod v čase, keď bol premiérom spolkovej krajiny Dolné Sasko. Prokuratúra v Hannoveri požiadala vo štvrtok Spolkový snem, aby hlavu štátu zbavil imunity a umožnil jej trestné stíhanie. Opozícia dnes vyzvala prezidenta, aby dobrovoľne odstúpil. 
      Merkelová aj Wulff ešte dnes dopoludnia vystúpia na tlačových konferenciách v Berlíne. Očakáva sa, že poskytnú vyjadrenia k celej kauze. Objavili sa špekulácie, že prezident oznámi novinárom svoju rezignáciu. 
      Najvyšší nemecký predstaviteľ čelí kritike predovšetkým v súvislosti so svojimi kontaktmi s bohatými podnikateľmi. V uplynulých mesiacoch bol konfrontovaný s celým radom podozrení z využívania výhod - okrem iného v prípade súkromnej pôžičky na výstavbu domu, lacného lízingu auta alebo bezplatnej dovolenky u spriatelených podnikateľov, s ktorými prišiel do styku aj ako krajinský premiér (2003-2010).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies