Merkelová vyzdvihla odkaz zosnulého prezidenta Herzoga

NETKY.SK • 10 Január 2017, 13:19 • 2 min
Merkelová vyzdvihla odkaz zosnulého prezidenta Herzoga

BERLÍN - Smrťou Romana Herzoga prišlo Nemecko o jedného zo svojich najobľúbenejších prezidentov, uviedla dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová. Herzog bol podľa nej výnimočný tým, že sa zasadzoval za zmeny, rozprával vždy priamo k veci a prejavoval zmysel pre humor.

slovakia

left justify in out

Smrťou Herzoga sme "my Nemci nestratili iba veľmi obľúbeného bývalého prezidenta, ale aj patriota, ktorý slúžil našej krajine mnoho rokov", uviedla nemecká kancelárka.

 

"Rád hovoril k veci, bol skromný, vtipný a sám k sebe ironický," pokračovala Merkelová s tým, že Herzogov prejav z roku 1997, v ktorom vyzýval na komplexné reformy v Nemecku, je nezabudnuteľným.

 

"Jednoducho povedané, stále opakoval svoj názor, že národ sa musí konštantne rozvíjať a obnovovať sám seba," dodala. 

 

Herzog bol v poradí siedmym nemeckým prezidentom. Predtým pôsobil ako predseda Spolkového ústavného súdu v Karlsruhe. Kresťanský demokrat, ktorý stál na čele Nemecka rokoch 1994-99, si získal medzinárodný kredit predovšetkým ospravedlnením sa Poľsku za zločiny fašistov počas druhej svetovej vojny a vďaka vystúpeniam pri príležitosti 50. výročia ukončenia svetového konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies