Merkelová trvá na Junckerovi ako šéfovi EK, Cameron je naďalej proti

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 13:12 • 2 min
Merkelová trvá na Junckerovi ako šéfovi EK, Cameron je naďalej proti

ŠTOKHOLM - Premiéri Británie, Nemecka, Švédska a Holandska sa na dvojdňovom neformálnom minisummite v Štokholme nezhodli na budúcej hlave Európskej komisie.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes po skončení stretnutia zopakovala, že podporuje kandidatúru bývalého luxemburského premiéra Jeana-Clauda Junckera a na svojom trval aj jeho hlavný odporca, britský premiér David Cameron, hoci ho priamo nemenoval.
     

Povedal, že jeho cieľom je, aby Británia zostala členom zreformovanej Európskej únie, že to považuje za najlepšie riešenie ako pre Britániu, tak pre EÚ. Únia však potrebuje tých správnych vodcov, aby uskutočnili potrebné reformy, povedal novinárom po minisummite v Harpsunde neďaleko Štokholmu. Stretli sa na ňom Merkelová, Cameron, holandský premiér Mark Rutte a švédsky premiér Fredrik Reinfeldt. 
     

Rutte a Reinfeld sa otvorene nevyjadrili, koho do čela EK podporujú. "Zhodli sme sa, že kým sa začne rozhodovať o obsadení jednotlivých čelných funkcií, je najskôr potrebné rozhodnúť, aké budú priority EÚ," povedal pred novinármi Reinfeldt.
     

Na neformálnom stretnutí v Harpsunde rokovali nielen o budúcom predsedovi EK, ale aj o štrukturálnych reformách na zvýšenie konkurencieschopnosti bloku a o možnostiach posilnenia jednotného trhu a rozšírenia voľného obchodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies