Merkelová o Schumacherovi: "Dúfame, že prekoná zranenia"

NETKY.SK • 30 December 2013, 15:53 • 2 min
Merkelová o Schumacherovi: "Dúfame, že prekoná zranenia"

PARÍŽ - Sedemnásobný šampión formuly 1 Nemec Michael Schumacher sa ocitol v kritickom stave po nedeľňajšej operácii hlavy, ktorej predchádzala nehoda počas lyžovačky vo Francúzskych Alpách.

slovakia

left justify in out

Schumacher, ktorý narazil počas privátneho lyžiarskeho výletu hlavou do skaly, nebol podľa prvotných prognóz pri prevoze do nemocnice v ohrození života. Vážnosť situácie potvrdil po vyšetrení až chirurg Gerard Saillant, ktorý Nemca operoval pri zlomenine nohy v roku 1999. Podľa informácií agentúry AP previezli bývalého nemeckého pilota "efjednotky" do Univerzitnej nemocnice v Grenobli z Paríža v kóme a zranenia v oblasti hlavy si vyžadovali rýchly operačný zákrok. "Stále zostáva v kritickom stave," píše sa v pooperačnom vyhlásení, ktoré podpísal neurochirurg a anestéziológ Marc Penaud. "Nemôžeme podávať informácie o jeho zdravotnom stave. Pri lyžovačke mal na sebe helmu a nebol sám," tvrdila manažérka Sabine Kehmová, podľa ktorej sa so svojim otcom lyžoval aj jeho 14-ročný syn.
Po nehode bývalého jazdca stajní Jordan, Benetton, Ferrari či Mercedes si želajú jeho skoré uzdravenie aj bývalí spolujazdci. Brazílčan Felipe Massa z Ferrari na sociálnej sieti Instagram uviedol: "Modlím sa za môjho brata. Dúfam, že sa rýchlo vyliečiš. Boh ti žehnaj, Michael." Podobnými vyjadreniami sa prezentovali aj Francúz Romain Grosjean z Lotusu či bývalý britský majster sveta Jenson Button. Bývalý šampión opustil definitívne kolotoč formule 1 minulý rok po trojročnom návrate s Mercedesom, ktorý nasledoval po jeho predošlom ukončení kariéry vo Ferrari. Schumacher žije vo Švajčiarsku so svojou manželkou a dvoma deťmi.
K nepríjemnej udalosti v Meribeli sa vyjadrila aj nemecká kancelárka Angela Merkelová. "Dúfame, že prekoná zranenia a uzdraví sa," uviedla na brífingu Merkelová. Jeho krajan a úradujúci majster sveta v "efjednotke" Sebastian Vettel pre nemecké médiá dodal: "Som z toho v šoku a dúfam, že jeho stav sa čoskoro zlepší. Teraz želám jeho rodine veľa síl." Schumacherov bývalý kolega z Benettonu Martin Brundle bol z jeho lyžiarskej nehody rovnako prekvapený. "Len pred rokom opustil kokpit F1, ale on má súťaživú povahu a nedokáže len tak jednoducho vypnúť po takej dlhej kariére. Potrebujete nové výzvy a šteklenie adrenalínu. Ale podľa toho, čo som čítal, tak neriskoval pri lyžovaní. Takže zrejme išlo o veľmi nešťastnú nehodu," poznamenal Brundle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies