Meghan Markleová prelomí ľady v britskej monarchii: Na svadbe nedodrží jednu dôležitú tradíciu

NETKY.SK • 31 Január 2018, 11:46 • 2 min
Meghan Markleová prelomí ľady v britskej monarchii: Na svadbe nedodrží jednu dôležitú tradíciu

Budúca manželka britského princa Harryho urobí na ich svadbe niečo neobvyklé.

slovakia

left justify in out

Pre monarchie je typické striktné dodržiavanie zvykov, ktoré sa storočia nemenia. Obzvlášť tá britská je považovaná za mimoriadne tradičnú. Istý zlom však nastal v novembri minulého roka, keď mladší princ Harry požiadal o ruku americkú herečku s afroamerickými koreňmi, Meghan Markleovú. A práve v súvislosti s ňou kráľovská rodina pristúpila k upusteniu od storočnej svadobnej tradície.

 

Svadba princa Harryho a Meghan sa uskutoční 19. mája tohto roka. Podľa protokolu by mal slávnostný prejav na recepcii predniesť otec nevesty. Thomas Markle má však už 73 rokov a hoci dcéru odvedie k oltáru, vzhľadom na jeho zdravotný stav slávnostná reč nebude možná. Príhovoru sa teda ujala samotná Meghan.

 

Meghan Markleová je obhajkyňou žien v OSN, preto je na verejné prejavy zvyknutá a ako herečke jej nerobí problém ani publikum. Napriek tomu to bude pre ňu náročné, uvedomuje si totiž svoju zodpovednosť. V príhovore by okrem iného mala v mene otca vyjadriť vďaku kráľovskej rodine, príbuzným a priateľom za ústretový krok, ktorým porušia kráľovskú tradíciu. Budúca vojvodkyňa má však plnú podporu svojho snúbenca, princa Harryho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies