Medzinárodný strojárenský veľtrh v Brne oslávi 60. výročie so Slovenskom

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 16:59 • 2 min
Medzinárodný strojárenský veľtrh v Brne oslávi 60. výročie so Slovenskom

BRNO - Strojárenský veľtrh v Brne, ktorý každoročne navštívi vyše 1 600 vystavovateľov a 80 000 návštevníkov z 35 krajín sveta, sa bude začiatkom októbra konať už po šesťdesiatykrát. Pri tejto príležitosti bude Slovensko partnerskou krajinou, čím organizátori akcentujú 100. výročie vzniku Československa i spoločnú česko-slovenskú históriu veľtrhu.

slovakia

left justify in out

Tento rok sa na Medzinárodnom strojárenskom veľtrhu (MSV) v Brne, ktorý sa koná 1. – 5. októbra, predstaví až okolo 1 650 vystavovateľov. Zo Slovenska príde vyše 70 firiem a nebudú medzi nimi chýbať ani tradiční vystavovatelia ako TRENS SK, Železiarne Podbrezová či ZVL SLOVAKIA. Vďaka podpore Ministerstva hospodárstva SR, ktoré na veľtrhu dotuje stánok pre 10 – 15 vystavovateľov, sa v Brne predstavia aj menšie slovenské firmy.

 

Retrospektívna výstava ako pocta česko-slovenskej spolupráci

V rámci programu bude akcentovaná česko-slovenská spolupráca a návštevníci sa môžu tešiť aj na unikátnu výstavu najslávnejších českých a slovenských priemyselných výrobkov s názvom „Průmyslové legendy“. Výstava bude umiestnená do ikonického pavilónu A1 z roku 1928, ktorý pri príležitosti 60. ročníka MSV zjednotí pod svojou strechou všetkých kľúčových českých a slovenských oficiálnych účastníkov. Dohromady sa tak predstaví asi stovka príbehov ikonických výrobkov, slávnych značiek a významných osobností. „Výstava má byť na jednej strane retrospektívou tých najikonickejších výrobkov, zároveň má ale ukázať, kam sa obe krajiny posunuli a aký neuveriteľný inovačný potenciál v nich dnes je. Jednotlivé výrobky – či už sú to autá, lietadlá, alebo obrábacie stroje – chceme ukázať v nových súvislostiach a zároveň upozorniť, akým fenoménom bol a dodnes je Medzinárodný strojárenský veľtrh,“ priblížil vedúci marketingu a komunikácie Veľtrhov Brno, Jiří Smetana.

 

Automatizácia, robotizácia a digitalizácia

Nosnou témou 60. ročníka veľtrhu, ktorý je najväčšou prehliadkou strojárskeho a elektrotechnického priemyslu v regióne strednej a východnej Európy, bude tento rok Priemysel 4.0 – automatizácia, robotizácia a digitalizácia. Popri českých a slovenských vystavovateľoch sa predstaví rad ďalších firiem z rôznych kútov Európy, ale aj vystavovatelia z USA, Číny, Indie či z Iránu. Mnohé z firiem predstavia najmodernejšie technológie štvrtej priemyselnej revolúcie vrátane najnovších kolaboratívnych robotov či komplexných inteligentných výrobných a montážnych liniek. Tento rok sa pritom na MSV 2018 očakáva ešte viac riešení určených nielen pre veľkých výrobcov, ale aj pre malé a stredné firmy. Problematike sa dlhodobo venuje aj prierezový projekt „AUTOMATIZACE“, ktorý v rámci tohtoročného veľtrhu prebehne už po jedenástykrát. V roku 2017 sa do projektu zapojilo približne 300 firiem, ktoré prezentovali využitie priemyselnej automatizácie, informačných technológií a riadenie výrobných procesov naprieč všetkými veľtrhovými odbormi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies