Souček si podmaňuje Premier League, záujem o jeho služby stúpa

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 10:37 • 2 min
Souček si podmaňuje Premier League, záujem o jeho služby stúpa

Najvyššia anglická súťaž má nového obľúbenca. Je ním český defenzívny záložník Tomáš Souček, ktorý háji farby West Hamu United.

slovakia

left justify in out

Suk“, ako ho prezývajú v Anglicku, zamieril ku kladivárom v januári minulého roka na hosťovanie z pražskej Slavie ako jeden z najlepších hráčov domácej súťaže. West Ham v tom čase bojoval o záchranu a v jednej z klauzúl bola podmienka, že pokiaľ sa klub udrží v Premier League, hosťovanie sa zmení na trvalý prestup.

 

Český hráč sa v novom prostredí aklimatizoval prekvapivo rýchlo a jeho dobré výkony pomohli zachrániť tradičný mančaft v jednej z najsilnejších futbalových líg na svete. West Ham preto v lete 2020 so Součkom podpísal štvorročný kontrakt.

 

 

V tejto sezóne sa 26-ročnému futbalistovi darí ešte viac, jeho klub bojuje o budúcoročnú účasť v Lige majstrov a v tabuľke sa momentálne nachádza na 5. mieste. Väčšie kluby preto začali monitorovať situáciu, pričom podľa správ zo zahraničia je najväčším záujemcom o jeho služby slávny Manchester United. West Ham síce nechce o predaji svojej hviezdy ani počuť, dobrá ponuka by však mohla vedenie Hammers presvedčiť.

 

Souček zbiera úspechy aj na domácej scéne, nedávno bol druhýkrát za sebou zvolený za českého futbalistu roka, v kvalifikačnom zápase proti Estónsku si navyše na konto pripísal prvý hattrick v kariére. „Rok 2020 bol veľmi zložitý - celosvetová pandémia, obrovská životná zmena, sťahovanie sa do zahraničia, ďaleko od svojich blízkych. Tohtoročný triumf v ankete si preto cením viac než ten predošlý. Prvýkrát žijem v zahraničí, musel som si zvykať na mnoho vecí. Kvôli covidu som nemohol byť s rodinou a prišiel som do úplne nového prostredia,“ prezradil novinárom.

 

 

Spoločnosť v klube mu robí krajan Vladimír Coufal a česká stopa vo West Hame sa stáva čoraz výraznejšou. Nákup českého univerzála, ktorý v posledných mesiacoch strieľa nezvyčajne veľa gólov, si pochvaľuje aj tréner David Moyes. „Vedeli sme, že Tomáš má v sebe góly. Našťastie ich za nás strieľa. Priviesť ho k nám bolo skvelé rozhodnutie. Je stále mladý, ešte sa môže zlepšovať,“ nechal sa počuť bývalý kormidelník Manchesteru United a Evertonu.

 

Souček bude s najväčšou pravdepodobnosťou v letnom prestupovom období žiadaným artiklom, svoju cenu môže zvýšiť aj na letných majstrovstvách Európy. Na Českú republiku čaká v skupine D Anglicko, ChorvátskoŠkótsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies