Medzi prioritami rezortu vnútra bude v tomto roku budovanie klientskych centier

NETKY.SK • 2 Január 2018, 09:21 • 2 min
Medzi prioritami rezortu vnútra bude v tomto roku budovanie klientskych centier

BRATISLAVA - Bratislava 2. januára (TASR) – Medzi priority Ministerstva vnútra (MV) SR v roku 2018 patrí zlepšenie vybavenia strážcov zákona, doplnenie hasičskej techniky či budovanie ďalších klientskych centier.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedol riaditeľ tlačového oddelenia Kancelárie ministra vnútra Ivan Netík. Jednou z rozpočtových priorít na rok 2018 v oblasti polície je aj posilňovanie oddelení najmä v oblastiach so zvýšenou tzv. otravujúcou kriminalitou s účasťou marginalizovaných skupín.

 

"Pôjde o budovanie nových oddelení a zlepšení technického zabezpečenia už existujúcich, pričom chceme do toho zapojiť aj samotných obyvateľov marginalizovaných skupín. V tomto roku sa takisto majú spustiť obnovené rómske občianske hliadky," povedal Netík pre TASR.

 

Rezort vnútra chce taktiež zlepšiť podmienky práce policajtov napríklad rekonštrukciou objektov Policajného zboru (PZ). "Naším cieľom bude opäť zlepšenie bezpečnostnej situácie na Slovensku v oblasti kriminality a bezpečnosti na cestách," doplnil Netík.

 

V súvislosti so zmenou klímy zostáva naďalej aktuálne aj doplnenie hasičskej techniky. "V tejto súvislosti je rozbehnutých niekoľko verejných obstarávaní, ktoré sa týkajú profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. V prípade dobrovoľných hasičov sa spustí aj veľký projekt obnovy požiarnych zbrojníc v obciach," priblížil Netík.

 

Rezort vnútra taktiež počíta s potrebnou údržbou, obnovou a ďalším dopĺňaním technických prostriedkov potrebných na ochranu schengenskej hranice, ako aj informačných systémov a prostriedkov využívaných policajnými útvarmi na regionálnej a lokálnej úrovni pri pátraní po osobách a veciach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies