Medvedev pricestoval na trojdňovú návštevu krajiny

NETKY.SK • 27 September 2010, 07:34 • 2 min
Medvedev pricestoval na trojdňovú návštevu krajiny

Medvedev pricestoval na trojdňovú návštevu krajiny

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev pricestoval dnes na trojdňovú návštevu Číny.
      Jeho prvou zastávkou bolo prístavné mesto Dalian. Položením venca na vojenskom cintoríne si uctil pamiatku sovietskych vojakov, ktorí počas druhej svetovej vojny padli v boji proti obsadeniu Číny Japonskom. Na programe bolo aj stretnutie s čínskymi a ruskými veteránmi odboja v rokoch 1937 až 1945.
      Počas svojej druhej štátnej návštevy Číny od nástupu do úradu v roku 2008 sa Medvedev stretne v pondelok v Pekingu s prezidentom Chu Ťin-tchaom. Naplánované sú ďalšie stretnutia s premiérom Wen Ťia-paom a predsedom parlamentu Wu Pang-kuom. Rozhovory sa budú týkať medzinárodných otázok, ako sú jadrový spor so Severnou Kóreou a Iránom, ako aj rozvoj spolupráce s Čínou v oblasti energetiky. Podpísať sa má viacero dohôd.
      Na záver svojej cesty odletí Medvedev v pondelok večer do Šanghaja, kde sa v utorok zúčastní na svetovej výstave EXPO 2010. V tomto prístavnom meste sa stretne aj s viceprezidentom Si Ťin-pchingom, ktorý má v roku 2012 vystriedať súčasného prezidenta.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies