Mechanizmy zimnej údržby NDS vyšli do terénu pred jej oficiálnym začiatkom

NETKY.SK • 30 Október 2017, 17:36 • 2 min
Mechanizmy zimnej údržby NDS vyšli do terénu pred jej oficiálnym začiatkom

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vyslala do terénu mechanizmy zimnej údržby ešte pred jej oficiálnym začiatkom 1. novembra.

slovakia

left justify in out

Päť stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest - Liptovský Mikuláš, Mengusovce, Beharovce, Zvolen a Čadca - posledný októbrový víkend zabezpečovalo výkon zimnej údržby posypom vozovky chemickými rozmrazovacími prostriedkami a pluhovaním. Diaľničiari o tom informovali v pondelok s tým, že dôvodom bolo mimoriadne zhoršenie poveternostných podmienok.

"Vo výkone bolo 33 sypačov, ktoré posypali viac ako štyritisíc kilometrov vozoviek. Celkovo sa spotrebovalo 329,1 tony chemického materiálu," priblížila hovorkyňa NDS Michaela Michalová. Najviac sa zapotili strediská na severných úsekoch diaľnice D1. "V Mengusovciach posypali takmer tritisíc kilometrov vozoviek 209 tonami posypového materiálu, v Liptovskom Mikuláši zas 971 kilometrov vozoviek s využitím 70 ton posypového materiálu," uviedla hovorkyňa NDS s tým, že aj mimo zimnej údržby sú v pohotovosti.

NDS tvrdí, že v prípade potreby operatívneho zásahu je pripravená kedykoľvek zabezpečiť techniku i personál na zaistenie zjazdnosti diaľnic a rýchlostných ciest.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies