ME: Zátorský do 60 kg podľahol Nemcovi Harutyunyanovi

NETKY.SK • 7 August 2015, 16:53 • 2 min
ME: Zátorský do 60 kg podľahol Nemcovi Harutyunyanovi

SAMOKOV - Slovenský reprezentant Michal Zátorský sa neprebojoval medzi šestnástku najlepších boxerov v hmotnostnej kategórii do 60 kg na tohtoročných majstrovstvách Európy v bulharskom Samokove vzdialenom asi hodinu cesty od metropoly Sofie.

slovakia

left justify in out

 Zverenec Pavla a Tibora Hlavačku Zátorský v piatkovom súboji tesne podľahol Nemcovi Robertovi Harutyunyanovi, prehral na body po výroku rozhodcov 1:2.

"Zažil som už veľa otočených výsledkov. Sme zvyknutí, že proti diplomaticky silným krajinám nám nestačí byť lepší iba mierne, ale teraz nemám slov. Michal súpera zbil. Jasné čisté bomby, technické prvky, aktivita, Nemca neustále chytil na spodok. Jediné, na čo sa protivník zmohol, bolo roztrhnúť nášmu pästiarovi obočie hlavou. Nielen my tomu nerozumieme, z rezultátu sa smiali aj iní tréneri. Snažím sa vyjadrovať slušne, no takáto krádež by si zaslúžila trochu iný opis od srdca, lebo toto bolo príliš. Keby sa dal podať protest, ihneď ho zaplatím," citovala rozčarovaného kouča Pavla Hlavačku Slovenská boxerská federácia (SBF) na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook. 

 

"Držte našim chalanom palce, pretože všetci majú dobrých oponentov a neraz bojujú aj proti iným záležitostiam. Každý z nich je teraz trochu mimo. Čo ešte máme spraviť pre víťazstvo, keď nestačí súpera zbiť o triedu? Viem, že všetci do toho dajú maximum. Pred Mišom klobúk dolu za výkon i za to, čo spravil pre reprezentáciu napriek tomu, že zdravotne nebol úplne fit," doplnil Pavol Hlavačka. 

 

Na kontinentálnom šampionáte (6. - 15. augusta) sú ešte štyria slovenskí zástupcovia: Viliam Tankó, Michal Takács, Matúš Strnisko a Erik Tlkanec. Najbližšie sa predstaví Strnisko. Zátorského klubový kolega z ŠKP Bratislava si to v ringu rozdá so skúseným Dzamalom Bosniakom z Bosny a Hercegoviny. Ten má na konte mnoho víťazstiev na ME alebo majstrovstvách sveta, ako aj účasť na olympijských hrách. 

 

Box - ME 2015 - Samokov (Bul.) - piatok - výsledok: 

Do 60 kg - 1. kolo: Robert Harutyunyan (Nem.) - Michal Zátorský (SR) 2:1 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies