Mayweather sa vzdá svojich opaskov, šancu dá mladším

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 10:09 • 2 min
Mayweather sa vzdá svojich opaskov, šancu dá mladším

LAS VEGAS - Americký profesionálny boxer Floyd Mayweather je po sobote majstrom sveta organizácií WBA (Super), WBC, WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii a WBA (Super) a WBC v ľahkej strednej váhe.

slovakia

left justify in out

V oboch spomenutých divíziách je zároveň považovaný za tzv. lineálneho šampióna. Na pozápasovej tlačovej besede po presvedčivom triumfe nad Mannym Pacquiaom šokoval oznámením, že sa plánuje vzdať všetkých vymenovaných opaskov. Jeho septembrový rozlúčkový súboj, v ktorom sa pokúsi udržať nulu na konte prehier v profiringu aj na 49. pokus, teda nemusí byť titulový.


"Možno to spravím v pondelok, možno o pár týždňov. Šancu by mali dostať aj ostatní boxeri," vysvetlil 38-ročný "Money". Doplnil ho výkonný riaditeľ spoločnosti Mayweather Promotions Leonard Ellerbe. "Floyd sa v tomto odvetví pohybuje už takmer dve desaťročia. Dosiahol úplne všetko, príležitosť potrebujú aj mladí nádejní pästiari," citoval Ellerbeho slová špecializovaný portál Bad Left Hook.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies