Mayweather nevylúčil súboj s Pacquiaom

NETKY.SK • 15 September 2014, 09:43 • 2 min
Mayweather nevylúčil súboj s Pacquiaom

LAS VEGAS - Americký profesionálny boxer Floyd Mayweather sa ani po sobotňajšom víťazstve nad Argentínčanom Marcosom Maidanom nevyhol azda najtradičnejšej otázke na jeho adresu, či sa v ringu postaví proti Mannymu Pacquiaovi.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný rodák z Grand Rapids vyhral jednomyseľným výrokom rozhodcov (116:111, 116:111, 115:112), obhájil tituly vo welterovej hmotnostnej kategórii organizácií WBC, WBA, magazínu The Ring a opasok organizácie WBC v ľahkej strednej váhe. Najbohatší športovec na svete v profesionálnom ringu stále nenašiel premožiteľa, úspešne zvládol všetkých 47 súbojov medzi povrazmi, keď 26 z nich ukončil ešte pred časovým limitom. Pozornosť novinárov v komplexe MGM Grand v Las Vegas sa však ihneď po jeho druhom dueli s Maidanom (zdolal ho aj 4. mája tohto roka väčšinovým rozhodnutím) sústredila na dlhoočakávaný súboj s filipínskym kongresmanom Pacquiaom. Na zápas pravdepodobne dvoch najlepších pästiarov svojej generácie čaká boxerský svet už niekoľko rokov. Prípadný duel by sa pravdepodobne zapísal do histórie ako vôbec najdrahší. Tento primát aktuálne drží Mayweatherove 12-kolové víťazstvo nad Oscarom De La Hoyom z roku 2007, ktoré vyprodukovalo zisk vyše 130 miliónov dolárov. 

 

Na súboj Mayweather - Pacquiao budú ešte dve príležitosti, keďže "Money" má so spoločnosťou Showtime kontrakt ešte na dva zápasy v roku 2015 a nedávno oznámil, že po jeho vypršaní zavesí rukavice na klinec. "Nevylučujem nijakého súpera. Nerozmýšľam o Pacquiaovi, ani ho nepoznám. Zaoberám sa výlučne sebou. Ak na to príde, nech sa stane. Stále sa ma pýtate tie isté otázky. Nevieme, čo prinesie budúcnosť. V profiringu mám bilanciu 47:0, to je podstatné," citoval Mayweatherove slová portál eurosport.yahoo.com.

 

Američan v minulosti niekoľkokrát spochybnil úspechy 35-ročného filipínskeho boxera a v roku 2010 ho vyzval k náhodným dopingovým testom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies