Mladý Sýrčan pobodal štyroch ľudí vo vysokorýchlostnom vlaku v Nemecku

NETKY.SK • 7 November 2021, 16:51 • 2 min
Mladý Sýrčan pobodal štyroch ľudí vo vysokorýchlostnom vlaku v Nemecku

Nemecké úrady dnes uviedli, že dvadsaťsedemročný muž, ktorý v sobotu pobodal štyroch ľudí vo vysokorýchlostnom vlaku v Bavorsku, si svoje obete vybral zrejme "náhodne" a má príznaky duševnej poruchy.

slovakia

left justify in out

Policajti a vyšetrovatelia na tlačovej konferencii v meste Neumarkt in der Oberpfalz ďalej uviedli, že motív útoku dosiaľ nie je známy, nič však nenasvedčuje tomu, že išlo o teroristický čin.

 

img

 

Čo sa vlastne stalo?

Polícia prijala v sobotu o 9:20 tiesňové volanie, podľa ktorého došlo vo vlaku Intercity Express (ICE) na trati medzi Regensburgom a Norimbergom k útoku na cestujúcich.

 

Podozrivý podľa polície útočil skladacím nožom s osemcentimetrovou čepeľou. Najprv zaútočil na 26-ročného muža, ktorému spôsobil zranenia hlavy. Následne pobodal 60-ročného muža, ktorý utrpel zranenia hlavy a trupu. Obeťou útoku sa potom stal ďalší 60-ročný muž, ktorý utŕžil bližšie nešpecifikované rany. Útočník následne ušiel do ďalšieho železničného vozňa, kde bodol 39-ročného muža do hornej časti tela.

 

img

 

Podozrivý je 27-ročný Sýrčan, ktorý do Nemecka pricestoval v roku 2014 a v roku 2016 mu bol udelený azyl. Výsledky predbežného vyšetrenia zadržaného naznačujú, že trpí duševnou poruchou, priblížila polícia.

 

Vlak po útoku zastavil na stanici v obci Seubersdorf, kde príslušníci bezpečnostných zložiek podozrivého rýchlo zadržali, keďže nekládol odpor.

 

Možno vás zaujme: Bezdomovec zaútočil na ľudí i políciu. Nasledovali nezmyselné obvinenia

 

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer vyjadril v sobotu zdesenie zo "strašného" útoku vo vlaku a vyjadril nádej, že zranení i svedkovia sa skoro a úplne zotavia. Konzervatívny bavorský politik vyzval zároveň na pokoj s tým, že závery bude možné vyvodzovať až po objasnení pozadia tohto činu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies