Mayová včera z postu neodstúpila, odíde však zrejme ešte pred brexitom

NETKY.SK • 17 Máj 2019, 06:58 • 2 min
Mayová včera z postu neodstúpila, odíde však zrejme ešte pred brexitom

LONDÝN - Theresu Mayovú sa včera opäť pokúsili odvolať, no premiérka to ustála. Napriek svojim pôvodným vyjadreniam ale povedala, že čoskoro oznámi presný termín svojho odchodu z postu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britskú premiérku Theresu Mayovú  sa pokúšali odvolať už niekoľkokrát. Jej demisiu žiadali konzervatívci aj včera, no opäť bezúspešne. Mayová pritom už dávnejšie avizovala, že z postu predsedníčky Konzervatívnej strany odstúpi po tom, ako sa uskutoční brexit. Po včerajšom zasadnutí to však vyzerá, že k jej odstúpeniu dôjde už skôr.

 

Mayová sa vyjadrila, že v priebehu júna predstaví časový plán voľby nového predsedu strany. Tým sa výrazne zvýšila šanca, že konzervatívci budú mať nového predsedu ešte pred 31. októbrom, teda pred definitívnym termínom brexitu.

 

img

 

Túto dohodu uzavrela súčasná britská premiérka na stretnutí s lídrami vplyvného Výboru 1922, združujúceho poslancov Konzervatívnej strany. Ich cieľom bolo získať konkrétny dátum Mayovej odstúpenia, nakoľko sa jej doposiaľ nepodarilo získať podporu pre svoju rozvodovú dohodu a situácia okolo brexitu sa jej vymyká z rúk.

 

Zdroje BBC uvádzajú, že Mayová si ešte počká na v poradí už štvrté hlasovanie o dohode, ktoré by malo prebehnúť prvý júnový týždeň.  Pokiaľ by dohoda ani tentokrát neprešla, premiérka zrejme odstúpi z funkcie.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies