Matovič: Je zvrátené, keď má Fero z hornej ulice za menom stranícku značku

NETKY.SK • 30 September 2014, 14:49 • 2 min
Matovič: Je zvrátené, keď má Fero z hornej ulice za menom stranícku značku

BRATISLAVA – Podpora kandidátov politických strán v komunálnych voľbách má zmysel v mestách, kde sa ľudia navzájom nepoznajú a môže voličom pomôcť orientovať sa v ponuke kandidátov.

slovakia

left justify in out

Na dedinách však podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča majú dominovať nezávislí kandidáti, ktorých voliči aj tak väčšinou osobne poznajú. "Je zvrátené, aby mal Fero z hornej ulice za menom značku politickej strany v dedine, ktorá má dvesto obyvateľov," povedal v diskusii na portáli Teraz.sk Matovič.

 

OĽaNO podľa neho chce v komunálnych voľbách podporovať v prvom rade nezávislých kandidátov a to tak prostredníctvom kampane, ako aj internetovej stránky. Okrem toho podporí približne v 20 slovenských mestách široké pravicové koalície. "Dali sme verejný prísľub, že ak sa v meste dajú dokopy štyri z piatich parlamentných opozičných strán, pridáme sa," vysvetlil Matovič.

 

V diskusii potvrdil, že dal generálnemu prokurátorovi prepis nahrávky svojho rozhovoru s Radoslavom Procházkom a je pripravený poskytnúť celú nahrávku, ktorá podľa neho trvá okolo hodiny a pol. 

 

Vyjadril sa k aktuálnej situácii na pravej strane politického spektra. "Myslel som si, že SDKÚ-DS dokáže nájsť v sebe silu," komentoval víkendový kongres strany. "Ale zdá sa, že sa Pavol Frešo rozhodol správať sa ako slon v porceláne," dodal Matovič.
 

 

Kritizoval aj nominácie Siete v krajských mestách, ktoré podľa neho v niektorých prípadoch znižujú šance pravice získať post primátora a reagoval na vyjadrenia SNS na adresu OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies