Matka vojaka Bradleyho Manninga: Môj syn je Superman

NETKY.SK • 5 August 2013, 06:41 • 2 min
Matka vojaka Bradleyho Manninga: Môj syn je Superman

LONDÝN - Britská matka amerického vojaka Bradleyho Manninga poskytla zriedkavé interview a vyzvala svojho syna, aby nestrácal nádej, aj keď čelí 136 rokom väzenia za prezradenie státisícov tajných amerických dokumentov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Susan Manningová vo vyjadreniach zverejnených v dnešnom vydaní britských nedeľných novín Mail on Sunday uviedla, že syna pokladá za "Supermana" a chce, aby to vedel.

"Nikdy sa nevzdávaj, syn môj," povedala. "Viem, že ťa už možno nikdy neuvidím, ale viem aj to, že jedného dňa budeš voľný. Modlím sa, nech je to čoskoro," dodala. Susan Manningová (59) z Walesu nedala interview už celé roky.

S otcom svojho syna, Brianom, je rozvedená a noviny Mail uviedli, že trpí nešpecifikovanými zdravotnými problémami. Manningovi rodičia sa zväčšia držia mimo pozornosti verejnosti a médií odvtedy, čo internetová stránka WikiLeaks začala zverejňovať dokumenty, ktoré jej poskytol 25-ročný vojak americkej armády.

Vojaka minulý mesiac odsúdili za množstvo obvinení, vrátane špionáže, ale zbavili ho najzávažnejšieho obvinenia - napomáhania nepriateľovi. Súdne pojednávania o výške trestu v tomto prípade budú pokračovať v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies