Mikulec kritizuje vyhrážky poslancom! Uisťuje o konaní polície a apeluje na ľudí

NETKY.SK • 16 Február 2022, 14:58 • 2 min
Mikulec kritizuje vyhrážky poslancom! Uisťuje o konaní polície a apeluje na ľudí

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec zdôraznil, že polícia prijala všetky náležité bezpečnostné opatrenia v súvislosti s vyhrážkami poslancom Národnej rady (NR) SR, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Na sociálnej sieti apeluje na verejnosť a vyzýva k slušnosti a vzájomnému pochopeniu. Minister ubezpečil ľudí, že ak sú obeťami nenávistných prejavov či vyhrážok, nemajú váhať a majú sa obrátiť na políciu.

slovakia

left justify in out

Polícia podľa jeho slov využije všetky zákonné prostriedky na elimináciu takýchto prejavov.

„Napriek tomu, že poslanci NR SR sú verejne činné osoby, ktoré musia zniesť drobnohľad médií aj občanov, musia byť zvyknutí na 'hrubšie' zaobchádzanie, to, aká dekadencia v nej začala vládnuť pod patronátom ľudí šíriacich nenávisť a strach, nemá obdobu," uviedol Mikulec. Podčiarkol, že pluralita názorov je pre fungovanie demokracie esenciálna a že nie vždy všetci súhlasia s niektorým zákonom.

 

img

 

Zverejňovanie adries poslancov hlasujúcich za dohodu, ich označovanie za vlastizradcov a výzvy k verejnému pranierovaniu označil za úbohosť.

 

„Predstavte si, že by takto útočili na vás a vašu rodinu. Prosím všetkých občanov SR, aby sa správali slušne, aby mali voči sebe pochopenie a neútočili na seba iba pre rozdielny názor," apeloval.

 

Súčasne dodal, že sily a prostriedky vynakladané na zaistenie bezpečnosti poslancov kvôli vyhrážkam a obavám z útokov, by sa mohli využiť na objasňovanie inej trestnej činnosti.

Poukázal aj na aktuálne dianie v parlamente, kde nezaradený poslanec Milan Mazurek avizoval zverejnenie adries poslancov, ktorí budú hlasovať za novelu zákona o azyle.

 

 „Ak má byť toto budúcnosť nielen politickej, ale občianskej kultúry, tak Slovensko čakajú krušné časy. Nenávisť totiž plodí nenávisť," uzavrel.

 

img

 

Vyhrážky voči poslancom sa objavili minulý týždeň po hlasovaní o dohode s USA. Na internete sa šírili zoznamy poslancov s miestami ich bydliska, zverejňovali ich aj viacerí opoziční politici. Pri domoch niektorých zákonodarcov sa objavili nápisy Tu býva vlastizradca. Krajské riaditeľstvá Policajného zboru prijali bezpečnostné opatrenia. Situáciou sa mal zaoberať i premiér Eduard Heger (OĽaNO). Poslanci za SaS s členmi klubu OĽaNO podali trestné oznámenie. Na podporu poslancov, ktorí za dohodu hlasovali, vznikol aj otvorený list, ktorý podpísalo zatiaľ vyše 12 000 ľudí.

 

Prečítate si: SaS podáva trestné oznámenie pre vyhrážky, pridalo sa aj OĽaNO

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies