Matka dala svojmu bábätku piercing, aby poukázala na omnoho väčší problém

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 20:51 • 2 min
Matka dala svojmu bábätku piercing, aby poukázala na omnoho väčší problém

OHIO - Mamička Enedina Vance sa stala terčom ostrej kritiky a nenávistných komentárov, po tom ako na sociálnej sieti zverejnila fotografiu svojho bábätka s piercingom v líčku. Všetko to malo ale o mnoho väčší význam, ako by sa mohlo zdať.

slovakia

left justify in out

"Takže, práve som môjmu dievčatku prepichla líčko novým piercingom. Vyzerá to roztomilo, že? Viem, že sa jej to bude páčiť a poďakuje mi za to, keď bude staršia. Ak sa jej to páčiť nebude, môže si ho vybrať,“ napísala k fotografii. "Som rodič a ona je moje dieťa. Urobím si s ňou všetko, čo chcem a budem rozhodovať o jej živote až do veku 18 rokov. Nepotrebujem nikoho povolenie. Nie je to ilegálne. Ľudia prepichávajú svoje deti každý deň, toto nie je nič iné. Moje dieťa, moje rozhodnutie, rodičovské rozhodnutie, rodičovské práva!“ dodala.

 

Verejnosť po vzhliadnutí tohto statusu ostala v šoku a stovky ľudí matku zasypali kritickými komentármi.

 

Enedina však neskôr pripadala druhú časť jej posolstva, čím všetko vysvetlila. Piecing bol falošný. Jej cieľom bolo poukázať na poškodzovanie detí, ktorého sa rodičia bežne dopúšťajú. Uviedla, že až 56 % malých amerických chlapcov je obrezaných a väčšina detí už ani netuší, ako v skutočnosti vyzerá mužský úd.

 

Kritici tejto praxe tvrdia, že to môže spôsobovať zdravotné komplikácie a že je to v podstate mrzačenie pohlavných orgánov. Obhajcovia na druhej strane zase tvrdia, že obriezka znižuje riziko niektorých druhov rakoviny a infekcií u mužov.

 

V každom prípade, je to prirodzená súčasť tela. Všetko, čo na ľudskom tele príroda „vymyslela,“ k nemu patrí a má opodstatnený význam, vysvetľuje Enedina.

 

"Vaše dieťa nevlastníte! Vaše dieťa nie je bábika, ktorú si môžete prispôsobiť! Obrezávanie a deravenie detí je zneužívanie a vy si nezaslúžite byť rodičom!" dodáva.

 

V rozhovore pre International Business Times Enedina vysvetlila, že v roku 1998, keď bola tehotná s prvým dieťaťom sa jej lekár opýtal, či chce, aby dieťa obrezali, ak to bude chlapec. "Bola som šokovaná. Ako sa ma mohol pýtať, či súhlasím s tým, aby zmrzačili moje dieťa?“

 

Najmä v afrických štátoch je rozšírená dokonca aj ženská obriezka, ktorá je mnoho horšia. Veľké percento dievčat to ani neprežije, pretože dostane otravu krvi. Častokrát totiž jedným nožom obrezávajú viacero detí. Po tomto zákroku je sexuálny život dievčaťa definitívne zničený, príde totiž aj o klitoris. Podľa islamskej viery, by si žena sex nemala užívať. O hrôzach cudzej kultúry napísala dnes úspešná modelka Naomi Campbell knihu Púštny kvet. Ona sa zachránila, pretože utiekla.  

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies