Mata režisérom víťazstva United, tréner Wolfsburgu: Mali šťastie

NETKY.SK • 1 Október 2015, 09:18 • 2 min
Mata režisérom víťazstva United, tréner Wolfsburgu: Mali šťastie

MANCHESTER - Po prehre 1:2 s PSV Eindhoven mali futbalisti Manchestru United nôž na krku. Druhý súboj B-skupiny Ligy majstrov 2015/2016 však anglický gigant zvládol a nad VfL Wolfsburg zvíťazil doma 2:1. Najlepším hráčom "červených diablov" bol španielsky stredopoliar Juan Mata, ktorý mal prsty v oboch góloch svojho tímu, keď jeden strelil a na druhý prihral Chrisovi Smallingovi.

slovakia

left justify in out

Hostia síce na Old Trafforde viedli už od 4. minúty po tom, ako Daniel Caligiuri využil zaváhanie domácej obrany. United sa však z počiatočného šoku otriasli a po polhodine vyrovnal z pokutového kopu Mata. Víťazstvo pre favorita zariadil po zmene strán Smalling. "Začali sme ospalo a po inkasovanom góle sme museli vynaložiť veľa úsilia na to, aby sme otočili tento zápas. Vytvorili sme si však dostatok šancí, dve z nich premenili a tak si myslím, že naše víťazstvo je zaslúžené," povedal Smalling.

 

Tréner ManU Louis van Gaal sa po zápase sťažoval na únavu hráčov. "Začínajú sa kumulovať zápasy a hráči to cítia. Dnes mali zo začiatku ťažké nohy, potom sme sa však dostali do tempa. V druhom polčase sme mali lepšie držať loptu na kopačkách a nedovoliť súperovi hroziť. V závere sme sa obávali o výsledok, to by sa nám nemalo stávať," poznamenal van Gaal.

 

"Gratulujem Manchestru k víťazstvu. Myslím, že sme mu cestu za ním sťažili. Začali sme veľmi dobre, ale potom sme inkasovali krátko pred prestávkou nešťastný gól z jedenástky. Po zmene strán sme dostali druhý gól, ale následne sme prebrali opraty zápasu do našich rúk. V záverečných 25 minútach sme si vytvorili niekoľko sľubných šancí, chceli sme niečo urobiť s nepriaznivým výsledkom, ale súper so šťastím odolal. Som však optimista a myslím si, že máme na čom stavať, náš výkon zniesol prísne parametre," povedal pre uefa.com tréner Wolfsburgu Dieter Hecking.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies