Matěj Vávra sa v tvorbe inšpiruje Michaelom Jacksonom

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 14:58 • 2 min
Matěj Vávra sa v tvorbe inšpiruje Michaelom Jacksonom

BRATISLAVA - Český hudobník Matěj Vávra od malička obdivoval Michaela Jacksona.

slovakia

left justify in out

Zosnulý americký spevák je vraj jeho detským idolom. „Keď som bol malý, tak som na Jacksona dokonca tancoval a stále som ho počúval, úplne som ho zbožňoval,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


Neskôr sa Vávra už orientoval podľa vlastných slov skôr na rock a grunge. „Keď som vyrástol, začal som počúvať Nirvanu a Linkin Park a tak. Keď v roku 2009 zomrel Jackson, tak už som si ulietaval na iných veciach, no Jacksonom sa stále inšpirujem a mám ho nejakým spôsobom stále v sebe,“ poznamenal mladý interpret, ktorému sa nepáči, že ľudia často vzdávajú hold hudobníkom až po ich smrti. „Mám taký dojem, že vo veľkej miere sa deje jedna vec - a síce, že až keď ten človek umrie, ľudia ho začnú uznávať. Zrazu o ňom vo veľkom všetci hovoria, aký bol úžasný, no pritom jeho hudbu nikdy nepočúvali. Príde mi to také povrchné,“ podotkol.


Najnovšie podnety čerpá Vávra vraj predovšetkým z modernej produkcie. „Hrozne sa mi páči napríklad James Morrison, Daniel Merriweather alebo Justin Bieber. Jeho posledný album je úplná pecka, je fakt vymakaný. Kedysi som Biebera moc nemusel, no potom som sa do jeho tvorby započúval, až som si kúpil jeho nový album a musím povedať, že každá jedna pesnička na ňom je skvelá,“ dodal.


Všetko však podľa neho nezávisí len od speváka. „Každý interpret potrebuje aj dobrého producenta a dobrých ľudí vôkol seba. Keď ich má, tak každý do toho celku niečo pridá, až vznikne niečo úžasné. Sám podľa mňa človek nikdy nič nedokáže,“ uzavrel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies