Massa bude podľa Ferrari posilou pre akýkoľvek tím

NETKY.SK • 30 September 2013, 14:40 • 2 min
Massa bude podľa Ferrari posilou pre akýkoľvek tím

MARANELLO - Súčasný jazdec tímu motoristickej formuly 1 Ferrari Felipe Massa bude v nasledujúcej sezóne prínosom pre akúkoľvek stajňu. Myslí si to zástupca hlavného dizajnéra Ferrari Simone Resta.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Brazílčan Massa po sezóne opustí tím z Maranella po siedmich rokoch a v kokpite ho pre ročník 2014 sprevádzaný zásadnou zmenou pravidiel nahradí fínsky navrátilec Kimi Räikkönen. "Je to skúsený pilot, u nás jazdil na najvyššej úrovni od roku 2007," povedal Resta pre autosport.com.

Taliansky dizajnér ocenil aj tímovú hru Brazílčana. Počas svojej kariéry vo Ferrari získal jedenásť víťazstiev, v roku 2007 pomohol Räikkönenovi k majstrovskému titulu a Fernandovi Alonsovi v rokoch 2010 a 2012 k dramatickým, no neúspešným bojom o titul svetového šampióna. "Felipe bol skvelým tímovým hráčom. Zoberte si do úvahy prácu na simulátore, jeho podporu vo vývoji auta počas súťažných víkendov a testovaní nových súčiastok," dodal Resta.

V súvislosti s novým zamestnávateľom Massu sa hovorí najmä o stajniach Lotus či Sauber.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies